Dolar

32,4641

Euro

34,8006

Altın

2.480,30

Bist

9.530,47

İzmir'de yapılması planlanan stat

İzmir'de yapılması planlanan stat

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 11:22:59

İzmir'de yapılması planlanan stat
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Gürsel Aksel Stadı'nın yerine yapılacak statla ilgili önergeyi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Göztepe Gürsel Aksel Stadı arazisi üzerinde bin 406 metrekarelik hisseye sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bu alanda yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının başlayabilmesi için "muvafakat verme" konusunu meclis gündemine taşıdığı bildirildi.

Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından sunulan önergede, kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından, diğer konuların "uygulamaya esas ön plan ve projelerin belediyeye iletilmesinden sonra" değerlendirileceği belirtildi.

İlgili komisyonlara gönderilen önergede, belediyenin Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın bölgeye getireceği trafik yoğunluğu nedeniyle kentin başka bir bölgesinde inşa edilmesi yönünde görüş bildirildiği hatırlatıldı. TOKİ tarafından stadın inşasına yönelik ihaleye çıkılarak yükleniciye yer tesliminin yapıldığı ve belediye görüşünün alınmadığı kaydedilen önergede şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemize elden iletilen imar planı değişiklik önerisi ve fikir projeleri incelendiğinde, parsele 2 emsal inşaat alanı (yaklaşık net: 68 bin 693 metrekare) önerildiği ve stadyum dışında ticari alanların yapımına ve satışına imkan tanındığı görülmüştür. Bütün bu sürece ve projenin yer seçiminin yanlış olduğunun değerlendirilmesine rağmen, belediyemizce stadyumun inşa edilebilmesini engelleyici yönde bir yaklaşımımız olmamış ve stadyumun yapılmasına engel teşkil edecek bir hususun olmadığı tarafımızca kamuoyuna defalarca duyurulmuştur. Bu kapsamda parselde bulunan belediyemiz hissesinin devri uygun görülmemiş olup, kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından diğer hususların uygulamaya esas ön plan ve projelerin belediyemize iletilmesinden sonra değerlendirilmesi kaydıyla, söz konusu alanda sadece stadyum ve otopark tesislerinin yapılabilmesi yönünde belediyemiz hissesi için gerekli muvafakatın verilmesi hususunun sayın meclisimizce değerlendirilmesini arz ederim."

Haber Ara