Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

İzmir'de taşkın tehlikesi, 30 hane boşaltıldı!

İzmir'in Menderes ilçesinde su seviyesinin yükselmesiyle taşma tehlikesi bulunan Yeniköy Sulama Göleti'nde suyun tahliyesine başlandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-03 16:50:21

İzmir'de taşkın tehlikesi, 30 hane boşaltıldı!

3EKwPUts3E2R4MlgKT0c3Q

İzmir Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda, Yeniköy Mahallesi'nin gölete yakın bölgesinde evleri bulunan 30 aile, tedbir amaçlı yakınlarının yanına gitti

1J96IsLjo0mscJJzaHVJXA
Yeniköy Sulama Göleti'ne, aşırı yağışlar nedeniyle dolan su gövdeye zarar verdi. Taşkın tehlikesine karşı gölet yakınında yaşayan 30 aile, dün akşam jandarma ekipleri tarafından evlerinden çıkartıldı.
Aileler, yakınlarının yanlarına giderken, İZSU ekipleri bölgede tahliye çalışması başlattı. Doluluk seviyesini düşürmek ve tehlikeyi azaltmak amacıyla gölette tahliye sürerken, vatandaşlar tehlikenin az da olsa devam ettiğini söyledi.

2L12FNr5JE-GTH_fXVECAA
İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
İki kişinin sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybettiği bölgede, göletten taşan sular, yağmur suyu ile birleşince çok sayıda tarla ve ev de hasar gördü. Yeniköy Sulama Göleti ve çevresi drone'la görüntülendi.

R8g9TABFWUiOntOUtA2a0A
''BİRAZ DAHA YAĞSA GÖLET PATLAYACAKTI''
Mahalle sakinlerinden Ethem Balaban (57), "Dün çok yağmur yağdı. Bir aylık yağış 8 saatte geldi. Su çok ani geldi. Bu sene çok fazla orman yangını oldu, ağaçlar hasar gördü. Bunun da etkisiyle su birden hızlanarak, gölete doldu. Su taşkınından dolayı yarılma oluşmuş, eğer biraz daha yağmur yağsaydı göletimiz patlamış olurdu. Allah korudu. Şu an için bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Ekipler suyu tahliye ediyor. Tedbirli olmamız gerektiği söylendi. Muhtarlıktan anons yapıldı. Dere yatağında bulunan tehlikeli evleri boşalttılar" dedi.

3d0mO3afv0Gtiy-NGvqHeA
''54 YILDIR BURADAYIM, BÖYLE YAĞMUR GÖRMEDİM''
Gölet yakınında evi bulunan Ahmet Gül (54) ise doğduğundan beri yaşadığı Yeniköy Mahallesi'nde ilk kez böyle bir afet yaşandığını belirtip, "Bir felaket yaşadık. Allah kimsenin başına vermesin. Sayın kaymakamımız ve valimiz müdahale ettiler. Şu an tehlike az da olsa sürüyor. Çalışmalar devam ediyor. Dere kenarında bulunan evlerimizi boşalttık. Bu zamana kadar böyle bir felaket yaşanmamıştı. İki vatandaşımızı kaybettik. Araçlarıyla dere kenarından geçerken suya kapıldılar. Allah kimsenin başına vermesin, inşallah bir daha yaşamayız" diye konuştu.

5U8H1XjQg06LJeev-JbO7w

n5WxtZ9-5E2gGFKhavZ_AQ

rQWsH_hJ4kqexderXa596A

Haber Ara