Dolar

32,3656

Euro

34,9586

Altın

2.324,71

Bist

9.079,97

İzmir'de grev bitti, seferler başladı

İzmir’de hizmet veren banliyö tren hattı İZBAN’da 8 gündür devam eden grev, bu sabah saat 05.40’te başlayan Aliağa ile Cumaovası seferleriyle son buldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-16 12:29:21

İzmir'de grev bitti, seferler başladı

İzmir'de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığını işleten TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak şirketi olan İZBAN A.Ş. personeli grev kararı almıştı. 8 gün süren grev, tarafların anlaşmasıyla son buldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İZBAN'da bir süre devam eden grevin tarafların anlaşmaya varmaları ile sonuçlandırıldığını açıkladı. İZBAN, bu sabah saat 05.40'te Aliağa ile Cumaovası arasında seferlere başladı. İZBAN seferlerinin kalkmasıyla trafikte zorluk çeken İzmirliler, bu sabah 8 günün ardından ilk kez trenlere bindi. Vatandaşlar, grev nedeniyle okul ve iş yerlerine geç kaldıklarını, anlaşmanın sağlanmasıyla rahat ettiklerini belirtti.

"ŞİMDİ MUTLUYUM"

Hemşire Cansu Kurteş, seferlerin tekrar başlamasından çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Yarım saatte geldiğim yolu 1,5 saatte geliyordum. Önceden alınması gereken bir karardı. Biraz geç bile kalındı. Hemşirelik yapıyorum. İşe geç kalma sorunum oluyordu. Sabah erken kalkıyordum, eve geç gidiyordum. Şimdi mutluyum" derken, Esra Tabay ise, "Sürekli gideceğimiz yere geç kalıyorduk ve ne zaman açılacağını merak ediyorduk" dedi.

"İZBAN'IN KIYMETİNİ ANLADIK"

Erdi Akyıldız ise "Çok zorluk çektik. Grev bence gereksizdi. Hemen düzelmesine sevindim. Çalıştığım yer ters bir yönde olduğu için Konak ilçesinden buraya gelmek zorunda kalıyordum. Trafikte sorun yaşıyorduk. İZBAN iyi ki geri geldi" diye konuştu. Ferhat Koç isimli vatandaş da, "Ulaşım çok zor oluyordu. İZBAN olmasa zorlanıyoruz. İZBAN'ın kıymetini anladık" ifadelerini kullandı.

"SORUNUN AŞILMASI İYİ OLDU"

Pelin Hamide ve Ayhan Baskıcı çifti de çocukla trafikte zorluk çektiklerini, İZBAN seferlerinin başlamasıyla rahatladıklarını belirtti. Hamza Değer isimli vatandaş ise "İZBAN'ın açıldığı iyi oldu. İnsanlar çok zorlandı. 2-3 saatte işe giden oldu, yetişmediler. Sorunun aşılması gerçekten çok iyi oldu" dedi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara