Dolar

32,3356

Euro

35,1760

Altın

2.245,30

Bist

8.718,11

İzmir'de camiden müzik yayınıyla ilgili gelişme! CHP'li isim tutuklandı

İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalyanca bir marşın çalınmasıyla ilgili olarak, söz konusu anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-22 15:21:31

İzmir'de camiden müzik yayınıyla ilgili gelişme!  CHP'li isim tutuklandı

İzmir'de, birçok caminin hoparlöründen İtalyanca bir marş çalınmasıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, söz konusu anları sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

XcLQU_1590084123_763

Banu Özdemir, emniyetteki işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

Banu Özdemir, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklandı.

Banu Özdemir'nin ifadesinde "İzmirlileri zan altında bırakan videolar gördüğü için buna sebep olanların kim olduğunun ortaya çıkarılmasına dikkati çekmek amacıyla paylaşımları yaptığını" söylediği ileri sürüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Banu Özdemir dün gözaltına alınmıştı.

Olay, önceki gün merkezi ses sistemine kimliği belirsiz kişilerce korsan şekilde müdahale edilmesiyle gerçekleşti. Bazı cami hoparlörlerinden gelen "çav bella" seslerine vatandaşlar tepki gösterdi. Suç duyurusunda bulunulması üzerine inceleme başlatılmıştı.

İZMİR MÜFTÜLÜĞÜ: MERKEZİ EZAN SİSTEMİ
GEÇİCİ OLARAK DURUDURULDU

Bu arada İzmir İl Müftülüğü, aynı tarzda yapılan saldırılan artmasının ardından, tedbir amaçlı olarak İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

20 Mayıs Çarşamba günü İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir.

Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.

Haber Ara