Dolar

32,5193

Euro

34,7717

Altın

2.495,68

Bist

9.524,59

İzmir'de 'Ambulansı niye buraya park ettin' denilerek darp edildi

İzmir'in Buca ilçesinde, ambulansı istasyon yakınlarındaki sokağa park eden Acil Tıp Teknisyeni (ATT), 'Ambulansı buraya park etme' diyerek kendisine saldıran kişiler tarafından darp edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 14:07:40

İzmir'de 'Ambulansı niye buraya park ettin' denilerek darp edildi

İzmir'in Buca ilçesinde vakadan dönen 112 ambulansı mahalle içerisinde yer alan 112 noktasına yakın bir yere park edildi. Sokak sakinlerinden birkaç kişi, 'Buraya ambulansı park edemezsin' diyerek, ATT Aytaç Yılmaz'a önce sözlü sonra da fiziksel şiddet uyguladı. Birden fazla kişinin saldırdığı Yılmaz, kafa travması geçirirken, vücudunda da morluklar oluştu. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yılmaz'ın hayati riski olduğu belirtildi.

"TUTUKLU YARGILAMA GELMEDEN ŞİDDET BİTMEZ"

Darp edilen 112 çalışanını hastanede ziyaret eden Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, her gün bir şiddet olayının yaşandığı Türkiye'de sağlıkçıya şiddetin önüne geçilmesi için acil önlem alınması gerektiğini söyledi. Yaşanan olayı şiddetle kınayan ve darp edilen sağlık çalışanına acil şifalar dileyen Özdemir, "Sağlık çalışanlarına fiziki veya sözel şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması sağlanamadığı takdirde sağlıkta şiddetin önüne geçilemez. Darp edilen meslektaşımızın hayati riski bulunmasına rağmen, saldırganların savcılık tarafından ifadeleri alınıp serbest bırakılması üzerinde düşünülmesi gereken ayrı bir konudur. Yaşadığımız şiddet olayı insanlık dışı olup, Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımızdan caydırıcı yaptırımları hayata geçirmesini istiyoruz"' dedi.

Haber Ara