Dolar

32,5631

Euro

34,7032

Altın

2.496,42

Bist

9.524,59

İzmir’de 3 partiden ortak karar

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı İzmir'in Çiğli Belediye Meclisi'nde üyesi bulunan üç siyasal parti AK Parti, CHP ve MHP'nin ilçe başkanları bir araya geldi. Ortak bir basın açıklaması yapan parti temsilcileri darbeyi kınayıp, demokrasi vurgusu yaptılar.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 19:40:11

İzmir’de 3 partiden ortak karar

'FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı İzmir'in Çiğli Belediye Meclisi'nde üyesi bulunan üç siyasal parti AK Parti, CHP ve MHP'nin ilçe başkanları bir araya geldi. Ortak bir basın açıklaması yapan parti temsilcileri darbeyi kınayıp, demokrasi vurgusu yaptılar.

'Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından Türkiye'de siyasi partiler ortak bir ayda da buluşarak darbeye karşı tavır oluşturdu. İzmir'de ise CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, MHP İlçe Başkanı Mustafa Yıldız ortak bir açıklama yaparak, darbe girişimine tepki gösterdi. Ortak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan bu alçakça girişim halkımıza, hukukun çiğnendiği, hukukun üstünlüğünün reddedildiği hallerde demokrasinin darbeyle yok edilmek istendiği hallerde, direnme hakkının ne kadar meşru olduğu gerçeğini, bir kez daha göstermiştir. Gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe girişimine karşı taviz vermeyen tüm halkımızı, demokrasiye inanmış partileri, darbe girişimi sırasında halkın meclisinde, demokrasinin kalbinde tepelerine kurşun yağmasına ve bombaların düşmesine rağmen mücadeleye devam eden milletvekillerini, TSK mensuplarını, emniyet güçlerini ve tarihi nice kahramanlıklar ile dolu Türk Milleti'ni kutluyoruz.

Çiğli Belediye Meclisi'nde bulunan CHP, AK Parti ve MHP'nin ilçe başkanları olarak, parti liderlerimizin rehberliğinde bu milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmek, cumhuriyeti, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü her koşulda savunmak amacıyla bir araya geldik. Antidemokratik teşebbüslerin panzehiri, demokrasi, özgürlük ve hukuk devleti ilkelerine bağlılıktır. Bu nedenle vatanımıza, demokrasimize kast eden FETÖ/PYD yapılanmasını ve kirli planlarını bozguna uğratmak için güçlü parlamenter sistemi, özgürlük ve demokrasi bayrağını daha yukarı kaldırmak zorundayız. CHP, AK Parti ve MHP olarak her zaman darbelere karşı olduk ve demokrasinin yanında yer aldık."

Haber Ara