Dolar

32,5831

Euro

34,7960

Altın

2.507,57

Bist

9.693,46

İzlandalıların mutluluğunun sırrı ne?

İzlanda, dünyanın en mutlu vatandaşları listesinin başında geliyor. Bu memnuniyet duygusunun ardındaki 'sır', sahip olduğu çok sayıda havuz ve jakuzide olabilir mi? İzlandalıların birçoğu işe gitmeden önce bir yüzme havuzunda yüzerek güne başlıyor, bazıları ise arkadaşları veya meslektaşları ile jakuzide buluşuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-10 11:15:38

İzlandalıların mutluluğunun sırrı ne?

İzlanda, dünyanın en mutlu vatandaşları listesinin başında geliyor. Bu memnuniyet duygusunun ardındaki "sır", sahip olduğu çok sayıda havuz ve jakuzide olabilir mi?

Kuzey Avrupa'nın ada ülkesi, dünyadaki yüzme havuzlarındaki en yüksek insan oranlarından birine sahiptir. Peki neden bu yüzme geleneği İzlanda kültürel kimliğinin ayrılmaz bir parçası haline geldi?

İzlandalılar için yüzme havuzuna veya jakuziye erişim - çoğu dışarıda - esenliğe açılan bir "pencere" dir.

amew2t-mr

BBC'ye göre, birçoğu işe gitmeden önce bir yüzme havuzunda yüzerek güne başlıyor, bazıları ise arkadaşları veya meslektaşları ile jakuzide buluşuyor.

1940 yılında, balıkçılık geleneğine sahip ama aynı zamanda jeotermal enerji ve gayzer açısından da zengin bir ülke olan İzlanda zorunlu olarak yüzme dersleri aldı. Birçok İzlandalı yüzmeyi bir "zorunluluk" olarak görüyor.

1053813

Halkbilimci Sigurlakg Dağsdottir British Network'e verdiği demeçte, "Küçük bir kasabada bir kilise, bir müze ve bir yüzme havuzu var. Bu da bizim mutluluğumuzun sırrı” dedi.

Sosyoloji profesörü Vidar Haldorsson ise, "Yüzme havuzlarını halk sağlığı politikasının bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

Bir ülke sakini ise BBC'ye yaptığı açıklamada, “Yüzme havuzlu yaşam bizim için yeniden doğmak gibi" dedi.

Çeviri: Feyza Akyıl
Kaynak: BBC

Haber Ara