Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Izgara köfte tarifi

İnegöl, İzmir, Tekirdağ, Sivas, Akçaabat gibi her şehrimizden ve her ilçemizden kendilerine has lezzetleriyle Türk mutfağına sundukları yemek: Izgara köfte

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-16 23:35:56

Izgara köfte tarifi

Harcınız içine eklediğiniz kıyılmış maydazonuz ve keyfinize göre harmanladığınız baharatlarla ızgara köfte iştah kabartacak.

IZGARA KÖFTE MALZEMELERİ

600 gram orta yağlı kıyma (dana-koyun karışık)

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet küçük boy kuru soğan

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına alın.

Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı ve suda beklettikten sonra suyunu sıktığınız bayat ekmek içini rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Köfteleri uzun süre dinlendiremeyecekseniz yumurta, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiberi katın.

Tüm malzemelerini eklediğiniz köfte harcını kıvam alıp, toparlanana kadar yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağladığınız ya da su ile ıslattığınız ellerinizle köftelere yassı şeklini verin.

Vaktiniz varsa buzdolabında kısa bir süre de olsa beklettiğiniz köfteleri, önceden ısıttığınız ızgarada ters yüz ederek kızartın.

Tereyağlı pirinç pilavı, baharatlı fırın patates gibi garnitürlerle birlikte sıcak olarak servis edin.

PÜF NOKTASI

Hazırladığınız köfteleri, buzdolabında ve kapalı bir kapta en az 2 saat kadar dinlendirecekseniz yumurta eklemeden de yapışmayan ve lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz.Izgara köfte yapımında kullanacağınız kıyma, dana ve koyun etinden karışık olarak hazırlanan orta yağlı kıyma olmalı, uzun süre yoğurulduktan sonra şekil verilmelidir.

Haber Ara