Dolar

32,5953

Euro

34,7829

Altın

2.416,49

Bist

9.645,02

İyidere Lojistik Limanı, Cengiz İnşaat ile 'dolacak'

Rize, İyidere Lojistik Limanı için düzenlenen inşaat ihalesini 1 milyar 370 milyon liraya Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı kazandı... İşte ihalenin ayrıntıları

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-16 20:21:29

İyidere Lojistik Limanı, Cengiz İnşaat ile 'dolacak'

 Rize'de yapılması planlanan İyidere Lojistik Limanı için düzenlenen inşaat ihalesi sonuçlandı. Maliyeti 1 milyar 719 milyon lira olan ihale 21b usulüyle gerçekleştirildi.

İhale, 1 milyar 370 milyon liraya Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı'nın oldu

11 ARALIK 2023 TARİHİNDE BİTİRİLECEK

Yapılan sözleşmeye göre inşaatın 1.200 günde yani 11 Aralık 2023 tarihinde bitmesi hedefleniyor. Cengiz İnşaat bu ihaleden 2 gün önce 14 Temmuz tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği en büyük ihale olan Trabzon Taşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı ihalesini de aldı. Bu projenin değeri ise 953 milyon lira olarak biliniyor.
Rize'de yapılması planlanan limanda konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet verilecek. Rize İyidere Lojistik Limanı, konteyner, genel kargo, kuru yük ve ro-ro gemilerine hizmet vermek üzere planlandı. Liman terminal sahası, deniz doldurularak oluşturulacak.

YURT DIŞI YATIRIMLARA DEVAM

Türkiye'de, kendini pek çok başarılı proje ile kanıtlamış bir kurum olan Cengiz İnşaat, aynı başarı ivmesini yurt dışı projeleriyle de yakaladı. Şirket, Kazakistan'da, Bosna Hersek'te ve Bulgaristan'da birçok otoyol projesini tamamladı. Cengiz İnşaat'ın bugüne kadar yurt dışında tamamladığı projeler arasında; Azerbaycan'daki Vayhir Barajı ve HES projesi, Şemkirçay Barajı, Kazakistan'daki Aktobe – Martuk yolu, Bulgaristan'daki Ljulin – Daskalovo Otoyolu, Erbil'deki Altunkopri Yolu, Azerbaycan'daki Tahtaköprü – Ceyranbatan Sulama Kanalı, Bosna-Hersek'teki Suhodol-Vlakavo – Tarcin Otoyolu ve Erbil'deki Hawler Uluslararası Havalimanı yer alıyor.

İŞTE ŞİRKETİN KAZANDIĞI İHALELERDEN BAZILARI


Şirket dikkati çeken ihalelerden birini de 2015 yılında Türkiye için stratejik bir değer taşıyan Mersin Akkuyu Nükleer Santral projesi ihalesini kazanarak adından sıkça söz ettirmişti...
Yurt içi stratejik önemdeki ihalelere yoğun ilgi gösteren şirket özellikle son 10 yıllık süreçte yaptığı yerli yatırımlarla da Türk ekonomisinde önemli bir ağırlık teşkil eden projelerde yer almayı ihmal etmedi.

İşte bu ihalelerden belli başlıları:

Ereğli Limanı
Samsun 11 Mobil Enerji Santrali
Yakakent-Gerze Yolu
Giresin Limanı
Sungate Port Royal Hotel Yat Limanı
Sungate Port Royal Hotel
Eti Bakır
Eti Alüminyum
Oymapınar Barajı
Samsun Doğalgaz Şebekesi
Ilısu Barajı ve HES
Köseköy-Vezirhan Hızlı Tren
Yerköy-Yozgat Sivas Demiryolu
Ankara İş Merkezi Binası
Menge Barajı ve HES
Meram Elektrik
Uludağ Elektrik
Kiğı-Yedisu Yolu
Akdeniz EDAŞ
Ovit Tüneli
Maltepe Sahil Düzenlemesi
İstanbul-Şile -Ağva Yolu
İstanbul Üçüncü Hava Limanı
BEDAŞ

PROJELERİN TOPLAM DEĞERİ

2006 yılından beri “ENR En İyi 250 Uluslararası Müteahhit” listesine giren Cengiz İnşaat'ın tamamlanan proje tutarı 21 milyar 265 milyon Dolar. Devam eden proje tutarı ise
14 milyar 210 milyon Dolar. Bunun 13 milyar 475 milyon Dolar'ını yurt içi, 735 milyon Dolar'ını yurt dışı işler oluşturuyor.

CENGİZ İNŞAAT HAKKINDA...

Cengiz İnşaat'ın 2018 itibariyle yıllık cirosu 2 Milyar 350 Milyon Dolar'ı geçti. Tamamlanan ve devam eden proje değerine bakıldığında Türkiye'nin büyük altyapı projelerini üstlenen, önde gelen inşaat kuruluşlarından biridir. Şirket'in kurulduğu yıllarda Türkiye'deki altyapı çalışmaları yurt dışından firmalar tarafından üstlenilirken, bugün Cengiz İnşaat hem ülkemizde hem de uluslararası pazarda Batılı kuruluşların rakibi haline geldi. Başarı grafiğini Türkiye ve yurt dışındaki projeleri ile yukarılara taşımaya devam eden Şirket, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan İstanbul Havalimanı Yap-İşlet-Devret Projesi'nin yapımı ve 25 yıllık işletme hakkını da kendi liderliğinde kurulmuş olan Ortak Girişim Grubu ile 2013'te kazandı. 

PROJE ORTAKLIKLARI VE İŞ BİRLİĞİ


İş ortaklarıyla birlikte yaklaşık 20.000 kişilik istihdama ulaşan Cengiz İnşaat, deneyimli insan kaynağı ve değeri 310 milyon Dolar'ı bulan yenilenmiş makine parkı ile bugün yurt içinde 14 milyar 394 milyon Dolarlık, yurt dışında ise 651 milyon Dolarlık yatırımları ile projelerine devam ediyor.
Hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı projelerde, öncelikle projelerin büyüklüklerini, ülkedeki ihtiyaç ve ihtiyaçla ilgili talepte bulunan kamu kuruluşlarının motivasyonlarını, söz konusu ülkenin taahhüt kültürünü, finansman gücünü değerlendiren Cengiz İnşaat'ın en önemli özelliklerinden biri de kendi sektöründe yerli ve yabancı ortakla çalışma tecrübesinin fazla olması. Şirket bugün, rekabetin yoğun olduğu inşaat sektöründe rakipleri ile ortak projeler hayata geçirebilecek özgüven ve istikrar ile çalışmalarını sürdürüyor.

HANGİ ALANLARDA FAALİYET GÖSTERİYOR?

Karayolu

Havaliman

TüneL

Köprü ve viyadük

Yüksek hızlı tren

Metro

Deniz Yapıları & Limanlar

Baraj ve HES

Enerji santrali

Kentsel altyapı çalışmaları

Otel tesisleri ve inşaatı

Boru hattı (Petrol, Doğalgaz, Su)

Sulama ve su kaynağı

 

Haber Ara