Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

İYİ Parti Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalıştay düzenleyecek

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti'nin 'Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşlerine ilişkin bir çalıştay' düzenleyeceğini bildirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-11 13:56:08

İYİ Parti Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalıştay düzenleyecek

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yapılan açıklamalardan, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi çalışmalarının devam ettiğinin anlaşıldığını savundu.

İYİ Parti'nin başından bu yana Suriyeli sığınmacıların Türkiye'nin dostları olarak ülkelerine dönmeleri konusunda açık bir tavır sergilediğini ve sergilemeye devam ettiğini belirten Özdağ, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından, bu amaçla, 16 Aralık'ta Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşünü ele alacak bir çalıştay düzenleneceğini bildirdi.

Uzmanların konuyu değişik boyutlarıyla ele alacaklarını dile getiren Özdağ, sunulucak tebliğlerden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İYİ Parti iktidarında Suriyelilerin vatanlarına kavuşmaları için uygulanacak eylem planını kamuoyuyla paylaşacağını kaydetti.

"SURİYE'YE NASIL DÖNECEKLERİNE İLİŞKİN PLAN OLUŞTURACAĞIZ"

Özdağ, "Çalıştayla ilk kez somut olarak Suriyeli sığınmacıların ana yurtlarına nasıl geri döneceklerine ilişkin plan ortaya konulmuş olacak" dedi.

 

Haber Ara