Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

İYİ Parti'li vekilin AİHM kararı yorumu: 'Demirtaş’ın canı cehenneme!'

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde İYİ Parti’li Yavuz Ağıralioğlu ile Demirtaş ve AİHM kararı hakkında yaptığı görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. Ağıralioğlu’nun Demirtaş hakkında kullandığı “Demirtaş’ın canı cehenneme!” ifadesini yazısının başlığına taşıyan gazeteci Kaplan’ın yazısı…

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-30 20:44:52

İYİ Parti'li vekilin AİHM kararı yorumu: 'Demirtaş’ın canı cehenneme!'

İfade bana ait değil. "Megri megri, Yavuz Bey" yazım sonrası arayan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'na ait. Dediğine göre yazıdan ötürü gelen tepkilerle 7-24 uğraştığı için bana biraz kırgın olsa da uzun uzun anlattı.

Ağıralioğlu'nun "Terör sevici Demirtaş” ve AİHM kararı yorumu

Seksen dakikalık görüşmenin hepsini burada özetleyemeyeceğim ama kısaca şunu söyleyebilirim: Yavuz Bey, "terör sevici" olarak nitelediği Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istemese de AİHM kararının bunu gerekli kıldığına, aksi durumun Avrupa ile köprüleri atmak anlamına geleceğine ve bunun devlete daha büyük zarar vereceğine inanıyor.

"Yargının siyasîleştiğine dair emareler var dediniz. Peki, muhalefetin yıllardır blok halinde 'Demirtaş serbest bırakılsın' demesinin yargıya negatif bir yük bindirdiğini düşünmüyor musunuz?" diye sorduğumda ise mahkemelerin bu hususta geç karar vermesinin ve hükmü geciktirmesinin esas sorun olduğu görüşünü yineledi.

“CHP ile HDP zımni bir ittifak içinde”

Yavuz Bey, gayet dürüst biçimde CHP ile HDP'nin zımni bir ittifak içinde olduğunu, bir nevi "ontolojik müttefik" olduklarını belirtti. Öte yandan CHP'nin HDP'yi siyaset içinde tutmaya yarayan bir rolü olduğunu ve bunun da desteklenmesi gerektiğini de ifade etti. Ayrıca "CHP'ye dokunamazdım eskiden, şimdi dokunuyorum. Söz kadar, söylediğiniz yer de mühim. CHP ve HDP tabanına dokunabileceğim bir nimet gibi görüyorum durduğum yeri" dedi.

Takdir okurlarımındır.

Haber Ara