Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Ivanka için Kaşıkçı Açıklaması

Bolton: ABD Başkanı Donald Trump, Ivanka’nın rahatsız edici maillerini göz önünden çekmek için Suudi gazetecinin öldürülmesini savundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-18 16:38:54

Ivanka için Kaşıkçı Açıklaması

ABD Başkanı Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, yeni yayınlana kitabında Başkan'ın kızı Ivanka Trump'ın yaptığı yanlışları gözlerden kaçırmak için Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini savunduğunu dile getirdi.    

Beyaz Saray Danışmanı olarak Ivanka Trump 2017'de ele geçirilen kamu kayıtlarına göre hükümet işlerini şahsi mail hesabından gerçekleştirmişti. Ancak The Huffington Post'un haberine göre, Bolton'un yeni kitabından yapılan alıntılarla olay yeniden dikkat çekmeye başladı.    

ABD Hükümet Etiği Ofisi eski Başkanı Walter Shaub, haber alma özgürlüğü yasası gereğince resmi göreve başlamadan önce Ivanka Trump'ın Eğitim Sekreteri Betsy DeVos ile hükümet işi yaptığı iki mesajı ele geçirmişti.   

Bir başka görüşmede, babasının yönetimine ve Beyaz Saray memurları Linda McMahon, Julie Radford ve Dina Powell'a katılmadan bir ay önce, Ivanka Trump Beyaz Saray memuru Anne Bradfield'den kendi özel kalemi olarak bahsettiği ortaya çıkmıştı.

“Gözleri Ivanka'dan başka yöne çevirdi”

Başkan ise hükümet işlerinde kendi şahsi e mail hesabını 2016 seçim kampanyasının merkezinde Hillary Clinton'a karşı kullanmıştı. Kasım 2018'de ise Suudi Kraliyet Prensi Muhammed Bin Salman'ın Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürtmesini savunarak kafa karıştırıcı açıklamalar yapmıştı.

Trump o zaman, “Dünya çok tehlikeli bir yer! Belki o yaptı, belki de yapmadı!” ifadelerine açıklamasında yer vermişti.

Bolton ise Başkan'ın kızı Ivanka'nın kişisel e maili yoluyla hükümet işlerini yapması haberlerinden dikkatleri başka yöne çekmek için bu açıklamayı yayınladığını iddia etti.

Trump'ın  “Bu, Ivanka'dan başka yöne çevrilecek. Açıklamayı kişisel olarak okursam Ivanka olayı üstünden atacak” dediği iddia edildi.

Kaynak: Alternet.org

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara