Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

İtirafçı Gülen'in görüştüğü eski bakanları açıkladı

Gülen'in eski bakanlar Cemil Çiçek, Refaiddin Şahin ve Abdülkadir Aksu ile görüştüğü öne sürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-23 11:19:08

İtirafçı Gülen'in görüştüğü eski bakanları açıkladı

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Fetullah Gülen'in eski bakanlar Cemil Çiçek, Refaiddin Şahin ve Abdülkadir Aksu ile bir araya geldiği iddia edildi.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre, FETÖ soruşturması kapsamında ifade veren H.S., Fethullah Gülen'in Ankara'da siyasiler, asker, polis, yargı ve MİT'teki cemaat mensupları ile bir araya geldiğini anlattı.

Gülen'in Cemil Çiçek, Refaiddin Şahin ve Abdülkadir Aksu ile bir araya geldiğini söyleyen H.S.'nin açıklamaları şöyle;

"Hukuk fakültesini kazanınca Ankara'ya geldim. Bahçelievler'deki hususi hizmet evlerinden birine yerleştirildim. Burada benimle birlikte hususi hizmet sorumlularından Ali T., Bugün TV'de program yapan Tarık Toros, Enes Kod adlı Kara Harp Okulu'ndan atılma Engin S. ve Selim isimli bir kişi kalıyordu.

"3 GÜN TOPLANTI YAPARDI"

Gülen, her ayın ilk cuma gününden başlamak üzere, cuma, cumartesi ve pazar günleri tüm dünya ülkesi imamları ve il imamlarının katıldığı istişare toplantıları yapardı. Bu toplantılar normal şartlarda İstanbul Altunizade'de yapılırdı. Gülen'in Ankara'da üst düzey görüşmeleri olduğunda bu toplantıları Samanyolu Koleji İvedik Tesisleri 5. katına alıyordu.

Toplantılara katılmaya seviyem yetmiyordu ama ikram, karşılama gibi işleri organize ediyordum.

BİRE BİR BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ

Gülen her toplantıya katılmıyordu. Ancak kendisine ayrılmış olan bölümde özel görüşmek istediği devlet erkanı, asker, polis, yargı ve MİT'te görevli cemaat mensupları ile görüşüyordu. Gülen'in bire bir görüştüğü bakanlar Cemil Çiçek, Refaiddin Şahin, Abdülkadir Aksu idi."

 

 

Haber Ara