Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

İtalyanların duyarsızlığı çıldırttı!

Çin’den sonra ölümcül koronavirüs salgınından en çok etkilenen ve ölü sayısının hızla artığı İtalya’da, 10 Mart’ta getirilen karantina kurallarına vatandaşların uymaması belediye başkanlarını çıldırttı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-26 16:17:21

İtalyanların duyarsızlığı çıldırttı!

77e6420df0345bb301c6f4a85397c

Çin'den sonra ölümcül koronavirüs salgınından en çok etkilenen ve ölü sayısının hızla artığı İtalya'da, 10 Mart'ta getirilen karantina kurallarına vatandaşların uymaması belediye başkanlarını çıldırttı.

Vatandaşların duyarsızlığına tepki gösteren belediye başkanları, kızgınlıklarını sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Salemo Belediye Başkanı Vincenzo De Luca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini şöyle dile getirdi:
“Birisinin mezuniyet partileri düzenlediğine dair söylentiler duydum. Buna inanmak imkansız. Polisi, oraya alev makinesi ile göndereceğiz. Mezuniyet törenlerini iki, üç, dört ay sonra yapın.”

Kadınların saçlarını kesmek için evlere giden kuaföre tepki gösteren Lucera belediye başkanı Antonio Tutolo da, Facebook hesabından öfkesini şöyle dile getirdi:
"Tabutun kapalı olacağını anlıyor musunuz? Tabutta sabitlenmiş saçlarınla seni kim görecek? ”

Gualdo Tadino kasabasının Belediye Başkanı Massimiliano Preshuti de, İtalyan vatandaşlarının ilan edilen karantinaya rağmen köpekleriyle sokaklara çıkmasına tepki göstererek, “Köpekleri nereye sürüklüyorsunuz, prostat iltihabı var mı? Evde oturmalısın! Her gün 400'den fazla insanın öldüğünü anlamıyor musunuz?.”

Şehir sakinlerinin vurdum duymazlığına tepki gösteren Reggio Calabria belediye başkanı Giuseppe Falcomata da şunları söyledi:
“Yorgun köpeğiyle koşan bir şehir sakiniyle tanıştım. Onu durdurdum ve dedim ki: Bu bir film değil. Sen de Will Smith değilsin. Öyleyse evine git.”

Bari Belediye Başkanı Antonio Decaro da, operatörlerle birlikte şehir içinde karantina uygulamasını ihlal edenleri vidoya çekmeye başladığını belirterek, “Plajın yakınında çok sayıda insan vardı. Bazıları bacaklarını ıslatmak için dışarı çıktıklarını söyledi. Diğerleri masa tenisi oynuyordu. Onlara, 'Oyunlarınızı evinizde oynayın. İnsanlar ölüyor, anlıyor musunuz? Yakında sizden hastalanacağım' dedim. Kalbim çoktan kırıldı,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Luca belediye başkanı Messina Cateno de, tepkisini şöyle dile getirdi:
“Size açıkça söylüyorum: Kuralları uymayanları cezalandıracağım! Evinizi terk etmenizi yasaklayamam, ama belediye arazisine girmenizi yasaklayabilirim.”

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 7500'ü aştı.

Haber Ara