Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

İtalyan gazetesi Mursi'yi kapağına taşıdı: Yılın kişiliği

İtalya’nın en büyük gazetesi La-Luce, çarşamba günü, Mursi'nin fotoğrafını manşete taşıdı ve onu “2019 yılının adamı” olarak belirledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-06 12:36:24

İtalyan gazetesi Mursi'yi kapağına taşıdı: Yılın kişiliği

TIMETURK | ÇEVİRİ

Muhammed Mursi'nin "ölümüne kadar sözünü tuttuğunu" söyleyen gazete şunları not düştü:

"Demokratik meşruiyeti korumanın bedeli benim kanımsa, o zaman bu ülkede [Mısır] kurtuluş ve adalet uğruna kanımı sunmaya hazırım."

Middle East Monitor'de yer alan habere göre Sisi'nin, Mursi'ye karşı komik davalar açtığını söyleyen gazete, "Mısır'ın kötü ekonomik koşullarına ve 2011 devriminden sonra kırılmış, yozlaşmış ulusal sistemine rağmen Mursi, ülkeyi krizden çıkarmak için kayda değer bir şekilde çaba harcadığını" kaydetti.

Sisi rejiminin muhaliflere ve insan hakları aktivistlerine yönelik saldırılarına atıfta bulunan gazete, "Mursi, karşıtları tutuklamadı, protestocuların kalabalığını vurmadı, gösterileri bastırmadı” dedi.

Morsi

MISIR'IN DMEOKRATİK YOLLARLA SEÇİLMİŞ İLK SİVİL CUMHRUBAŞKANI

Muhammed Mursi, 2012 yılında halk ayaklanması sonrasında gerçekleştirilen ilk seçimleri kazanarak Mısır tarihinin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu. 2013'te Genelkurmay Başkanı Sisi tarafından gerçekleştirilen darbe sonrasında gözaltına alınan Mursi, Haziran 2019'da mahkeme salonunda fenalaşarak hayatını kaybetti.

Mursi'nin hapishane şartlarının ve sağlık koşullarının defalarca gündem olmasına rağmen gözardı edildiği biliniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara