Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

İtalyan Belediye Başkanı koronavirüse karşı Kur'an-ı Kerim okuttu

İtalyan'ın Carpi kentinde koronavirüs salgınına karşı Kur'an-ı Kerim okundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-19 12:49:55

İtalyan Belediye Başkanı koronavirüse karşı Kur'an-ı Kerim okuttu

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği İtalya'da salgından kurtulmak ve halkın moralini yükseltmek için her dini temsil eden din adamları bir araya geldi. İtalya'nın Carpi kentinde gerçekleşen etkinlikte Belediye Başkanı Alberto Bellelli de hazır bulundu. Salgına karşı bir araya gelen din adamları kentin şehitler meydanı olan olarak bilinen Martiri Meydanı'nda dua etti.

‘KORKUNÇ VİRÜSE KARŞI HEP BİRLİKTE DUA EDİYORUZ'

Belediye Başkanı Alberto Bellelli, “Bugün salgının bizi zorladığı acı deneyimleri yaşıyoruz. Dini ve kültürel duyarlılığa sahip bir toplulukla dua ediyoruz. Haftalardır bu korkunç virüse karşı ellerinden geleni yapan tüm çalışanlar yalnız değilsiniz” dedi.

Virüsün kurbanlarını hatırlamak ve salgının en kısa zamanda durmasını temenni etmek için Carpi kenti Martiri Meydan'nın bulunan Saat Kulesi önündeki etkinlikte imam Mourad Selmi Kuran-ı Kerim'den Al İmran suresini okuyarak, salgının son bulması için dua etti. İmam Selmi “Biz Müslümanlar bu sevgili toprakların ayrılmaz bir parçasıyız, bu hastalık için Allah'a dua ediyoruz' dedi.

Haber Ara