Dolar

32,5453

Euro

34,8786

Altın

2.430,05

Bist

9.645,02

İtalya Savunma Bakanı Pinotti'nin Irak ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ve beraberindeki heyeti, Erbil kentindeki başbakanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 18:20:27

İtalya Savunma Bakanı Pinotti'nin Irak ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin İtalya Savunma Bakanı Ronerta Pinotti​ ve beraberindeki heyeti kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada tarafların görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele ve cephelerin durumu ve Peşmerge güçlerinin ilerlemelerini ele aldıkları kaydedildi.

Barzani'nin, IKBY'ye yardımlarından dolayı İtalya hükümeti ve halkına teşekkür ettiğine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Peşmerge güçleri, Musul barajının korunması için bölgede bulunan İtalya askerlerine her türlü yardımı sunmayı ve dayanışma içerisinde olmaya hazırdır. Terör örgütü DAEŞ tarafından bir müddet el konulan Musul barajının korunması için Peşmerge güçleri büyük fedakarlıklar gösterdi. Söz konusu barajın ele geçirilmesi Irak ve bölge için büyük bir tehditti ve diğer bölgelerin ise kurtarılmasını zorlaştıracaktı."

Çatışma ve terör olaylarından dolayı bölgeye akın eden iç göçmenler konusunda merkezi hükümetin görevlerini yerine getirmediğini belirten Barzani, "Kürdistan halkı bu konuda tüm imkanlarını seferber etti" ifadelerini kullandı.

Barzani, terörün tüm dünya için bir tehlike oluşturduğu ve terörün ortadan kaldırılması için herkesin el ele vermesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan İtalya Savunma Bakanı Pinotti​ ise terör örgütü ile mücadele konusunda Peşmerge güçleriyle ortak hareket etmekten gurur duyduklarını belirterek, şunları ifade etti:

"Bölgenin içerisinde olduğu mali kriz ve diğer sorunlara rağmen, birçok iç göçmen ve sığınmacının kabul edilmesinden dolayı Kürdistan Başkanı Barzani ve halkına teşekkür ediyoruz. Üzerlerine aldıkları görev zor ve zahmetlidir. İtalya'nın Peşmerge güçleriyle bölgeye verdiği askeri ve insani yardımlar devam edecektir."

İtalya Savunma Bakanı Pinotti önceki gün Irak'taki ziyaretleri çerçevesinde başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir araya gelmişti. Daha sonra Erbil kentine geçen Pinotti, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile de görüşmüştü.

 

Haber Ara