Dolar

32,4165

Euro

34,4540

Altın

2.488,75

Bist

9.679,80

İtalya Hafter'i Roma'da ağırladı, Serrac gidecek iddiaları yalanlandı

Libya'nın yasal temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın, milis lideri Halife Hafter'in bulunduğu İtalya’ya gideceği iddiası yalanlandı. Öte yandan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de Libya'da meşru Trablus hükümetini yıkmaya çalışan Halife Hafter'i Roma'da ağırladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-08 23:30:20

İtalya Hafter'i Roma'da ağırladı, Serrac gidecek iddiaları yalanlandı

Libya'da yerel bir televizyona konuşan UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa, bugün Brüksel'i ziyaret eden Serrac'ın başkent Trablus'a dönüş yolunda olduğunu söyledi.

Bakan Başağa, Libya'da herhangi bir ateşkesin ancak başkenti ele geçirmeye çalışan Halife Hafter güçlerinin, saldırı öncesindeki konumlarına çekilmesi halinde mümkün olduğunu vurguladı.

İTALYA BASINI, ROMA DA HEM HAFTER'İN HEM SERRAC'IN AĞIRLANACAĞINI YAZDI

Başağa, Serrac ve Hafter'in İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile ayrı ayrı görüşeceği yönünde İtalya basınında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

HAFTER BUGÜN ROMA'DAYDI

Öte yandan İtalyan basınına yansıyan haberlere göre darbeci Hafter'in bugün öğleden sonra Roma'ya gelerek başbakanlık sarayı Chigi'de İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüştüğü bildirildi.

Haberlerde, Conte ile Hafter'in görüşmesinin birkaç saat sürdüğü belirtildi ancak içeriğe dair İtalyan başbakanlığından şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

274a0483752138b1c6820d0a9820e7e2
Halife Hafter ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte

SERRAC'IN BRÜKSEL'DE SÜRDÜRDÜĞÜ DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, bugün Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle çeşitli temaslar gerçekleştirdi.

Serrac, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü.

Serrac'ın AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile öğle saatlerinde gerçekleştirdiği görüşmesine ilişkin Konsey'den yapılan açıklamaya göre, taraflar Libya'da artan gerginliği ele aldı.

serrac2
Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel

AB Konseyi Başkanı Michel, Libya'da askeri çözümün mümkün olmadığını vurgulayarak, Libya halkının kendi geleceğini inşa etmesi gerektiğini belirtti.

AB'nin Libya'da barışçıl ve siyasi çözüm için çabaları artıracağını kaydeden Michel, Birleşmiş Milletler nezdinde yürütülen süreci desteklediklerini ifade etti.

Michel, aynı zamanda UMH'nin Türkiye ile yaptığı mutabakatın üçüncü ülkelerin egemen haklarını ve Deniz Hukuku'nu ihlal ettiği değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN ve PUTİN'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Libya'daki taraflara ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin şunları söylemişti:

"Bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, 12 Ocak gece yarısı 00.00'da Libya'da ateşkesin sağlanması için bir çağrıda bulunuyorlar ve ateşkesin sağlanması, kalıcı bir barışın Libya'da tesis edilmesi konusunda hem ortağımız Rusya ile hem de Libya'daki tüm taraflarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1332884

Haber Ara