Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

İtalya Dışişleri'nden Türkiye yorumu

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, koalisyon hükümetinin istikrarsızlık anlamına gelmeyeceğini belirtti...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 05:53:48

İtalya Dışişleri'nden Türkiye yorumu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Milano'nun ev sahipliği yaptığı EXPO'yu ziyaret eden Gentiloni, gazetecilerinTürkiye'deki seçimleri sorması üzerine, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve demokratik bir seçim yaptığını ifade etti.

"Seçim sonuçlarına saygı duyuyoruz ve umarım, bunun bizim de çıkarımıza olan yönde bir katkısı olur" diyen Gentiloni,İtalya'nın, Türkiye ile farklı uluslararası kriz senaryolarında işbirliğinin ilgi alanlarına girdiğini bildirdi. Gentiloni, ayrıca, Türkiye'yi AB üyeliği yolunda geliştirmenin her iki tarafın çıkarına olduğunu belirtti.

Gentiloni. seçimlerden sonra koalisyon hükümetinin kurulması ihtimalinin belirmesinin Türkiye'ye istikrarsızlık getirip getirmeyeceği sorusuna, "İstikrarsızlık olur mu bilemiyorum. Koalisyon hükümeti istikrarsızlık demek değildir" yanıtını verdi.

Bu arada, İtalya'da, siyasi istikrarın sağlanmasına dönük adımlar çerçevesinde geçen ay mecliste "koalisyon hükümetlerinin kurulmasını güçleştiren" Italicum Seçim Yasası'nı kabul edilmişti. 

Haber Ara