Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

İtalya'da Kudüs gösterileri

-Trento, Floransa ve Bari kentlerinde, ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararı protesto edildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-18 00:23:11

İtalya'da Kudüs gösterileri
İtalya'da yaşayan Filistinliler ve Filistin davasına destek veren gönüllüler, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail"in başkenti" olarak tanıma kararını 3 ayrı kentte protesto etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı karar, İtalya'nın kuzeyinden ortasına ve güneyinde yer alan 3 ayrı kentte düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Gösterilerle ilgili AA muhabirine konuşan İtalya'daki Filistinliler Birliği Başkanı Dr. Mohammed Hannoun, "Bugün Trento, Floransa ve Bari'de olmak üzere 3 ayrı yerde gösteriler gerçekleştirdik. Her 3 protesto gösterimize Müslüman toplumundan, İtalyan sivil toplum kuruluşlarından yüzlerce kişi katıldı ve destek verdi." dedi.

Kudüs'ü doğu-batı olarak değil bir bütün halinde Filistin'in başkenti olarak gördüklerini belirten Dr. Hannoun, "Gösterilerimizde, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu vurgulandı ve ABD Başkanı Trump'ın kararına 'hayır' denildi." diye konuştu.

Gösterilerde Trump'ın kararına uymayan hükümetlere teşekkür ettiklerini dile getiren Mohammed Hannoun, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına, Filistin'e gösterdikleri ilgi için teşekkür ettik." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Kudüs'te büyükelçilik açacağına ilişkin "Fiili olarak biz bu işi yapmışız ama inşallah o gün de yakın, bizzat resmi olarak da büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız" ifadesi de hatırlatılan Dr. Hannoun, "Biz onun girişimini takdir ediyoruz, ki bu Filistin davasını siyasi olarak desteklemeye yönelik gerçek bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara