Dolar

32,3368

Euro

35,1448

Altın

2.240,53

Bist

8.721,14

İtalya'da Cumhurbaşkanı Mattarella hükümet krizini aşmak için siyasi istişarelere başladı

İtalya'da Cumhurbaşkanı Mattarella, hükümet krizini aşmak için parlamento başkanları ve parlamentoda temsil edilen siyasi partilerle istişarelere başladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-27 22:58:31

İtalya'da Cumhurbaşkanı Mattarella hükümet krizini aşmak için siyasi istişarelere başladı

İtalya'da, dörtlü koalisyonun bozulmasıyla başlayan ve dün Başbakan Giuseppe Conte'nin istifa etmesiyle derinleşen hükümet krizinde, gözler Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya çevrildi.

Cumhurbaşkanı Mattarella, siyasi istişareler kapsamında bugün ilk olarak parlamentonun üst kanadı Senatonun başkanı Elisabetta Casellati ve alt kanat Temsilciler Meclisi Başkanı Roberto Fico ile ayrı ayrı görüştü.

Caselleti, Cumhurbaşkanı ile görüşmesi sonrasında açıklama yapmazken, Fico ise gazetecilere, "Hepimiz, ülkenin iyiliği için çalışıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı, yarın da parlamentodaki Özgürler ve Eşitler (LeU), Italia Viva ve Demokratik Parti (PD) temsilcileriyle bir araya gelecek, 29 Ocak cuma günü ise aşırı sağcı partiler Lig ve İtalya'nın Kardeşleri (FdI), Forza Italia ve 5 Yıldız Hareketi (M5S) ile görüşecek.

Mattarella, yürüteceği istişarelerde, teamüller gereği erken seçim seçeneğinden önce mevcut parlamento aritmetiğinde mutlak çoğunluğa sahip bir hükümet kurulup kurulamayacağını değerlendirecek.

Haber Ara