Dolar

32,4634

Euro

34,7992

Altın

2.479,65

Bist

9.530,47

İtalya'da çocukların yoksulluk riski

İtalya’daki her 3 çocuktan 1’inin yoksulluk riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-25 02:00:38

İtalya'da çocukların yoksulluk riski

Ajansların aktardığı bilgide; Çocukların geleceğimiz olduğunu sıkça duyarız. Peki İtalya'daki çocuklar hangi koşullarda yaşıyor?

Save The Children örgütünün verilerine göre İtalya'da her 3 çocuktan 1'i yoksulluk riskiyle karşı karşıya. 1 milyon 300 bin çocuk ve genç mutlak yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Her 10 aileden 4'ü ise kışın soğuktan mustarip. Bununla birlikte ülkedeki doğum oranı giderek düşüyor.

‘2008 KRİZİ YÜZÜNDEN OLUŞTU, EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENDİ'

Sputnik bu konuyu, Save The Children İtalya-Avrupa Programı Direktörü Raffaela Milano ile görüştü. İtalya'da 3 çocuktan 1'inin yoksulluk tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve bu konunun neredeyse hiç tartışılmadığını belirten Milano, “Bu durum, 2008 ekonomik krizi yüzünden oluştu. En çok küçükler etkilendi” dedi.

‘ÇOCUKLARIN MANEVİ YOKSULLUĞU, EKONOMİK KRİZDEN DAHA TEHLİKELİ'

İtalya'da çocukların yüzde 14'ünün okulu erken bıraktığını söyleyen örgüt yetkilisi, “15 yaşındaki çocukların büyük bir kısmı, AGİT'in matematik, okuma ve anadili normlarının çok altında bilgi alıyor. Yani bunlar büyüyünce normal iş bulamayacaklar ve ülkenin tam vatandaşı olamayacak, haklarını ve yükümlülüklerini tam yerine getiremeyecek. Çocukların bu manevi yoksulluğu ekonomik krizden daha tehlikeli” diye konuştu. İtalya hükümetinin son zamanlar 2 önemli adım attığını anlatan Milano, “Çocuk yoksulluğuyla mücadele planı açıklandı ve düşük gelirli ailelerin çocukları için eğitim fonu açıldı. Ama bu çok az. Küçük bebekleri olan birçok aile iki yakayı bir araya getiremiyor. Şu an için en büyük hedef, yoksul ailelere yardım hizmetinin kurulması olmalı” ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara