Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İtalya Çin'in Kuşak ve Yol Projesi'ne katıldı

İtalya ve Çin yeni “İpek Yolu” Anlaşmasını imzaladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-24 08:25:45

İtalya Çin'in Kuşak ve Yol Projesi'ne katıldı

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

İtalya, Çin'in dev projesi “Kuşak ve Yol”a katılan ilk G7 ülkesi oldu. Borç batağındaki Roma'nın ticaretini geliştirme isteğine karşın Washington ve Brüksel ise Beijin'in küresel hırsalarından rahatsız olduğu aktarıldı.

İtalya, Belt and Road (Kuşak ve Yol) Girişimi'ne Roma'da yapılan bir törenle dahil oldu. Böylece sanayileşmiş yedi ülke arasında büyük projeyi kucaklayan ilk ülke unvanını aldı. Kulak ve Yol, ticaret ve inşaat sahasında Asya, Afrika ve kesmen de Avrupa'da Beijin'in liman, yol, havaalanı ve tren yolu inşaatlarını kapsıyor.

Anlaşma, Çin Devlet Balkanı Xi Jinping, İtalya'ya üç günlük ziyareti sırasında ve Beijing'in ABD ile ticari savaşa tutuştuğu bir dönemde gerçekleştirildi.

Eleştirmenler Çin'in Kuşak ve Yol girişiminin kritik teknoloji ve yapılanmanın kontrolünü ele geçirebileceğinden endişe ediyor.

Çin ve İtalyan firmaların aynı zamanda anlaşmaya ek olarak 20 milyar Euro tutarında olduğu tahmin edilen enerji, çelik ve gaz hattı sahalarında anlaşmaları da yaptığı öne sürüldü. İtalyan medyası ise Reuters'in aksine anlaşmaların değerini 5 milyar Euro olarak lanse etti.

Kaynak: dw.com

 

Haber Ara