Dolar

32,4967

Euro

34,7754

Altın

2.491,27

Bist

9.561,01

İtalya Başbakanı'ndan laiklik çıkışı

İtalya Başbakanı Renzi, 'ben de Katoliğim ama laik siyaset yapıyorum' yorumunda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 08:09:47

İtalya Başbakanı'ndan laiklik çıkışı

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre, Cinsel birlikteliklere hukuki statü tanıyan yasanın onaylanmasının ardından muhafazakar kesimden gelen tepkilere yanıt veren İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Ben de Katoliğim ama laik siyaset yapıyorum" dedi.

Yasanın referanduma sunulması için girişimde bulunacaklarını açıklayan sağ partilerden ve muhakazafar kesimden gelen tepkiler hakkında konuşan Renzi, şunları söyledi:

“Katolik dünyasının ve hiyerarşinin olumsuz tavrı elbette bekleniyordu. Ben de Katoliğim ama laik siyaset yapıyorum. Anayasa üzerine yemin ettim, İncil üzerine değil.” 

Rai'de yayınlanan Porta a Porta programında konuşan Renzi, kendisiyle aynı görüşte olmayanlara da saygı duyduğunu, gerekirse oy kaybetmeyi göze aldığını da ekledi.

Eşcinsel çiftleri ve insan hakları savunucularını genel olarak sevindiren yasa, Katolik ve sağcı kesimlerden ise tepki çekti. İtalyan Katolik Kilisesi'ne bağlı Avvenire gazetesi, haberi bugün "Yanlış bir yasa" başlığıyla manşetine taşırken; aşırı sağcı Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini, kendi partisinden belediye başkanlarını yasayı uygulamamaya çağırdı.

Haber Ara