Dolar

32,6224

Euro

34,7207

Altın

2.520,22

Bist

9.524,59

İtalya Başbakan Conte’den, Hafter’e uyarı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Libya'daki krize tek çözümün siyasi bir çözüm olduğunu vurgulayarak Mareşal Halife Hafter’i askeri seçeneği terk etmeye çağırdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-09 13:39:32

İtalya Başbakan Conte’den, Hafter’e uyarı

Libya'da BM'nin ve Türkiye'nin saydığı meşru Ulusal Uzlaşma Hükümeti yönetimine karşı saldırılarını sürdüren Mısır, BAE, Fransa ve Rus destekli Genel Hafter'e tepkiler sürüyor.

Hafter'e bir tepki ve uyarı da İtalya'dan geldi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Libya'daki krize tek çözümün siyasi bir çözüm olduğunu vurgulayarak Mareşal Halife Hafter'i askeri seçeneği terk etmeye çağırdı.

İtalyan hükümetinin yaptığı açıklamada, Başkan Conte'nin Libya'daki olay yerinde sürekli yükseliş konusundaki derin endişesini dile getirdiğini ve Trablus Askeri Akademisi'ne yönelik saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını yinelediğini belirtti.

Açıklamada, Başbakan Giuseppe Conte, Hafter ile yaptığı görüşmede, tüm bölgenin istikrarına yönelik tehditlere atıfta bulunulduğunda, tek sürdürülebilir çözümün siyasi bir çözüm olduğunu doğruladı ve bu nedenle muhataplarını askeri seçeneği terk etmeye çağırdı" denildi.

Açıklamada ayrıca; İtalya Başbakanı Conti'nin, Hafter'le yaptığı görüşmesi sırasında; Rusya Devlet Başkanı Putin ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki toplantıların sonunda düzenlenen ortak açıklamanın dikkat çeken yönlerininin yorumlandığı belirtildi.

Haber Ara