Dolar

32,5596

Euro

34,8567

Altın

2.414,77

Bist

9.645,02

İtalya açıklarında göçmen teknesinde yangın!

İyon Denizi’nde İtalya’ya geçmek isteyen göçmenleri taşıyan tekne alev aldı. İtalyan haber ajansı ANSA’ya göre, en az üç göçmen yaşamını yitirdi, bir göçmenin de kayıp olduğu belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-02 14:38:07

İtalya açıklarında göçmen teknesinde yangın!

İtalya'nın güneyinde yer alan Crotone şehri açıklarında en az 20 göçmeni taşıyan botta yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu ilk belirlemelere göre 2'si erkek, 1'i kadın 3 göçmen hayatını kaybetti.

Komutan EmilioFiora yaptığı açıklamada, botun Sahil Güvenlik ve mali polis ekipleri tarafından güvenli bir bölgeye çekildiği sırada motorunda yangın çıktığını ve patlama meydana geldiğini belirtti.

Fiora, olayda 2 maliye polisinin yaralandığını açıklarken herkesin kurtarıldığından emin olmak amacı ile arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Crotone sağlık yetkilisi yaptığı açıklamada, 5 göçmenin çıkan yangında yaralandığını, 2 göçmenin durumunun ciddi olduğunu ifade etti. Sağlık yetkilisi, göçmenlerin hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı.

İki sene arasındaki İtalya'ya giden göçmen sayısının farkı

İtalya İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi verileri göre, bu yılın başından bugüne kadar 18 bin göçmenin İtalya kıyılarına ulaşırken, geçen senenin aynı döneminde ise 4 bin 900 sığınmacı İtalya kıyılarına ulaşabilmiştir.

Haber Ara