Dolar

32,4949

Euro

34,8303

Altın

2.475,02

Bist

9.530,47

İsviçre okullarının hedefi Türk öğrenciler

Prenslerin okulu olarak bilinen dünyaca ünlü İsviçre kolejleri ülkede bulunan 200 Türk öğrenci sayısını 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-31 12:22:08

İsviçre okullarının hedefi Türk öğrenciler

Sabah'ta yer alan habere göre, Swiss Learning Başkanı Christophe X. Clivaz, ülkede 4 bin civarında uluslararası öğrencinin eğitim aldığını belirterek, "Okullarımız bir milliyetten yüzde 10'dan fazla öğrenci kabul etmiyor. Türk öğrencilerin oranı ise yüzde 4 civarında. Hedefimiz bunu yüzde 10'a çıkarmak" dedi.

SWİSS LEARNİNG BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye'nin son bir yaşadığı ekonomik saldırıların ülkeye gelen öğrenci sayısında bir düşüşe neden olup olmadığı yönündeki soruya cevap veren Clivaz, "Türkiye'den gelen öğrenci sayasında bir düşüş yaşandı ancak bu ekonomiden kaynaklı değil. Türkiye'de de uluslararası eğitim sistemine akredite kurumlar açıldı" diye konuştu.

İsviçre'nin öğrencilere akademik eğitimin yanı sıra hayatı deneyimleme fırsatı da sunduğunu anlatan Clivaz, Türkiye ekonomisine dair de şu değerlendirmeleri yaptı: "Türkiye'deki havalimanları, köprüler, otoyollar, güneydeki turizm yatırımları aslında ülkenin uluslararası gazetelerde yazıldığı gibi olmadığını hatta çok güçlü bir ekonomisi olduğunu gösteriyor. Türkiye bizim için çok güçlü bir potansiyel barındırıyor."

Haber Ara