Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

İsviçre, Erdoğan'a hakaret kovuşturması talebini reddetti

İsviçre, Erdoğan'a hakaretle suçlanan bir kişi hakkında kovuşturma başlatılması için Ankara'nın yaptığı talebi geri çevirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 14:19:13

İsviçre, Erdoğan'a hakaret kovuşturması talebini reddetti

Sputnik'in haberine göre İsviçre makamları, şikayete konu olan sözlerin, İsviçre'de ifade özgürlüğü ile korunduğunu bildirdi. Federal Adalet Bürosu sözcüsü, yabancı ülke savcılarının kovuşturma isteklerine, ancak İsviçre'de de suç sayılan bir eylem söz konusuysa yardımcı olduklarını söyledi.

Sözcü, "Eğer bir hükümet üyesi hakkında benzer bir eleştiri siyasi bir tartışma bağlamında İsviçre'de yapılsaydı, özgür düşüncenin ifadesi olarak hoşgörüyle karşılanırdı" dedi.

Sözcü, kovuşturulması istenen kişinin kimliğini açıklamadı. Ancak olayın kısmen sosyal medyadaki ifadelerden kaynaklandığı biliniyor.

Türkiye'nin benzer üç ayrı talebi daha olduğunu söyleyen sözcü, bunların kendi koşulları içinde değerlendirileceklerini belirtti.

İsviçre hükümeti geçen hafta, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Zürih'te yapmak istediği toplantının, yerel makamların itirazına rağmen, yasaklanması için bir neden olmadığını söylemişti. Ancak toplantı, daha sonra uygun mekan bulunamadığı gerekçesiyle iptal edilmişti.

 

Haber Ara