Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsviçre'den K. Kore krizine arabuluculuk teklifi

İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard, Kuzey Kore krizinin çözülmesinde İsviçre'nin arabuluculuk rolünü üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 17:13:55

İsviçre'den K. Kore krizine arabuluculuk teklifi


Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri bölgede krizine neden olurken, Kuzey Kore krizinde arabuluculuk rolü İsviçre'den geldi. İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard bugün yaptığı açıklamada, Kuzey Kore krizinin çözülmesinde İsviçre'nin arabuluculuk rolünü üstlenmeye ve bakanlar düzeyindeki görüşmelere de ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki sınır bölgesinde İsviçreli askerlerin bulunduğuna dikkat çeken Leuthard, İsveç ile birlikte tarafsız diplomasideki uzun geçmişlerini anlattı. Çin ve ABD'nin sorumluluk alması gerektiğini sözlerine ekleyen İsviçreli Başbakan, yaptırımların bir çok şeyi değiştirmeyeceğini sözlerine ekledi. Leuthard, "Arabulucu rolü için teklif sunmaya hazırız. Önümüzdeki haftalar ABD ve Çin'in krize nasıl bir etki edeceğine bağlı olacak. Bu nedenle İsviçre ve İsveç arabuluculuk rolü üstlenebilir"

Haber Ara