Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

İsveç ve Afganistan'dan ortak çalışma

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Afgan hükümetinin, iltica talebi kabul edilmediği için gönderilecek sığınmacıların güvenliklerini garanti ettiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 03:53:29

İsveç ve Afganistan'dan ortak çalışma

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, İsveç'in başkenti Stockholm'de Başbakan Stefan Löfven ile bir araya geldi. Gani, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, İsveç'e gelen Afgan sığınmacıların azaltılması için iki ülkenin ortak çalışma başlatacağını belirtti.

İsveç Başbakanı Löfven de Afganistan'dan çok sayıda refakatsiz çocuk sığınmacı geldiğini belirterek, Afganistan'la yaptıkları anlaşma neticesinde, iltica hakkı vermedikleri sığınmacıları ülkelerine göndereceklerini dile getirdi. Löfven, bu sığınmacıların, Afgan hükümeti tarafından güvenliklerinin garantiye alınarak kabul edileceğini ifade etti. 

İsveç'in Afgan hükümeti ile yakın diyalog içinde olacağını kaydeden Löfven, Afganistan'la İsveç arasında kalkınma ve insan haklarının iyileştirilmesi için bir anlaşma imzaladıklarını dile getirdi.

Löfven, anlaşma çerçevesinde kamu altyapısının güçlendirilmesi, yeni istihdam alanlarının oluşturulması ve insan haklarının iyileştirilmesi yönünde Afganistan'a maddi yardımda bulunacaklarını vurguladı.

İSVEÇ'E SIĞINAN AFGAN SAYISI 36 BİN

Öte yandan Göçmenler Ofisi'nin yayınladığı raporda bu sene Afganistan'dan İsveç'e gelen sığınmacı sayısının 36 bini bulduğu ve bunların 21 bininin refakatsiz çocuk olduğu açıklandı.

Bu sene gelenlerin hiçbirinin iltica talebi kabul edilmezken, anlaşma çerçevesinde büyük bir bölümünün ülkesine geri gönderileceği bildirildi.



Haber Ara