Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

İsveç’ten 'Kürdistan’ referandumuna destek

İsveç’te bir grup parlamenterin IKBY'nin bağımsızlık referandumuna destek vermesi üzerine Başbakan Neçirvan Barzani teşekkür mesajı yayınladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-27 13:27:06

İsveç’ten 'Kürdistan’ referandumuna destek

İsveç'te aralarında parlamenterlerin de bulunduğu bazı isimler, Svenska Blagdet gazetesinde yayımlanan yazılarıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gideceği bağımsızlık referandumuna destek verdi. IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, yayımladığı mesajda söz konusu isimlere teşekkür ederek, desteklerinin devam etmesini istedi.

Başbakan mesajında, “Peşmerge Güçleri, dünyanın istikrarının korunması için en vahşi terör örgütüne karşı savaştayken sizlerin desteği anlamlıdır” ifadesine yer verdi.

Barzani; İsveç, Avrupa ve tüm dünyadaki demokratların desteğiyle bağımsız Kürdistan rüyasının daha çok yaklaştığını belirtti.

İsveç hükümeti daha önce referandumla ilgili tavrını açıklamış, ülkenin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Olof Skoog, “Referanduma destek vermiyoruz. Ancak bazı önemli iç seçimler var. Fakat ülke birlik halinde kalmalı. Bu da demokrasinin olması gerektiğini gösteriyor” demişti.

Haber Ara