Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

İsveç'teki mültecilerden protesto

İsveç'te sığınmacı yurduna gitmeyi kabul etmeyen 25 kişi, bindikleri otobüsten 35 saat boyunca inmedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-08 10:39:44

İsveç'teki mültecilerden protesto

AA'nın haberine göre, Otobüs şoförü Mesut Yalçın, sığınmacıların Göçmenler Ofisi'nin kendilerine yerleştirmek istediği köylerdeki yurtlara yerleşmek istemediklerini belirtti.

İsveç'e yeni gelen ve 25 sığınmacıyı Sundvall şehrine bağlı Torpshammar köyünde bulunan yurtlara bırakmak için Malmö'den aldığını anlatan Yalçın, Torpshammar köyüne geldiklerinde sığınmacıların araçtan inmek istemediğini ve otobüsün içinde aç bir şekilde beklediklerini kaydetti.

Mesut Yalçın, sığınmacıların çoğunun Türkiye'deki kamplardan geldiklerini söylediklerini ve İsveç'te umduklarını bulamadıklarını, Türkiye'ye veya Almanya'ya dönmek için yol paralarının Göçmenler Ofisi tarafından karşılanmasını istediklerini aktardı.

Sığınmacılarla, Göçmenler Ofisi'nden gelen yetkililerin protestonun sona ermesi için görüştüklerini anlatan Yalçın, sığınmacıların geri dönmek için yol masrafı istediğini ancak yetkililerin bu isteği reddettiğini ifade etti.

Sürekli sıcak tutmaya çalıştığı otobüstü, beş çocuğun ve hamile bir kadının bulunduğunu belirten Yalçın, olayın İsveç basınında yankı bulduğunu ve kamuoyu baskısıyla sorunun kısa zamanda çözülmesini beklediklerini bildirdi.

Haber Ara