Dolar

32,5939

Euro

34,8466

Altın

2.497,93

Bist

9.630,59

İsveç’te mülteciler için gösteri

İsveç’te sığınmacıların Avrupa ülkelerine alınmaları için 'Mülteciler Hoş Geldiniz' sloganıyla, başkent Stockholm sokaklarında gösteri yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 11:09:21

İsveç’te mülteciler için gösteri

AA'nın haberine göre, İsveç'te yaşayan binlerce vatandaş, Avrupa ülkelerinin sığınmacılara kapılarını açmaları için sokağa çıktı.  Stockholm'da yağmur altında toplanan yaklaşık 15 bin kişi, 'Mülteciler Hoş Geldiniz' sloganıyla, Avrupa ülkelerinin sığınmacılara kapılarını açmaları için gösteri yaptı. Yeşiller Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Türk asıllı Semanur Taşkın'ın inisiyatifi ile hazırlanan ve sosyal medya üzerinden organize edilerek "Mülteciler Hoş Geldiniz" sloganıyla düzenlenen eyleme İsveç Başbakanı Stefan Löfven ve Kültür Bakanı Alice Bah Kuhnke de katıldı. Medborgareplatsen Meydanı'nda toplanan eylemciler, mülteci kamplarındaki insanlık dışı uygulamaları ve bazı Avrupa devletlerinin sığınmacılara yönelik politikasını eleştirdi.

Eyleme İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Kültür Bakanı Alice Bah Kuhnke, çok sayıda siyasetçi, bilim adamı, sanatçı, insan hakları savunucuları, sivil toplum örgütü temsilcileri katılırken, İsveç'te yaşayan Türk vatandaşları da destek verdi. Gösteride üzerinde, ''Aylan'lar ölmesin'' "mültecileri sınırdışı etmeyin", "mülteciler hoşgeldiniz", "mültecilere insan olarak bakın" "Avrupa'ya geçişi engellemeyin" ve "Aylan seni unutmayacağız" yazılı pankartlar açıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, böyle insancıl bir eylemi tertiplediği için Yeşiller Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın ve arkadaşlarına teşekkür etti. Löfven, "Geçen hafta 3 yaşındaki Aylan'ın sahile vurmuş cesedi hepimizi derinden sarstı. Aylan'a yas tuttuğumuz gibi diğer terör ve çatışmalardan hayatını kaybeden çocuklar için de yas tutuyoruz'' dedi. 

Yeşiller Partisi Gençlik Kolu Eşbaşkanı Semanur Taşkın ise son günlerde Avrupa kapılarında geri döndürülmeye çalışan mültecilerin sesi olamaya çalıştıklarını ve bundan sonra da onların sesini duyurmak için ellerinden gelenleri yapacaklarını söyledi. Dünyada 60 milyon mülteci ve bunun da 30 milyonunun çocuk olduğuna dikkat çeken Taşkın, ''Biz gençlerin çığlıkları umarım Avrupalı liderler tarafından da duyulur ve mültecilere karşı gerekli yardımları yaparlar'' dedi. 

Haber Ara