Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

İsveç'te 'Külkedisi' masalı: Saray'a garson gelin

İsveç Prensi Carl Philip ve eski manken Sofia Hellqvist, Stockholm Kraliyet Sarayı'nda görkemli bir törenle evlendi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 15:38:46

İsveç'te 'Külkedisi' masalı: Saray'a garson gelin

BBCTÜRKÇE'nin haberine göre, Mankenlik yaptığı dönemde cesur pozlar veren 30 yaşındaki Hellqvist, bir yardım örgütünün kuruluşunda görev almadan önce yoga öğretmenliği yapıyordu.

36 yaşındaki Prens Carl Philip, tahtın üç numaralı varisi.

Kamuoyu yoklamaları, kraliyet ailesine desteğin azaldığına işaret etmesine karşın, düğün nedeniyle sarayın önünde binlerce kişi toplandı.

Soylu olmayan Hellqvist'in nikahtan sonra prenses ünvanı kazanması kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı.

Çift, nikah kıyıldıktan sonra kentin tarihi bölümünde, parke taşlı sokaklarda atlı arabayla halkı selamladı. Çiftin saraya dönüşünde 21 pare top atışı yapıldı.

Düğüne aralarında Japonya Prensesi Takamado ve İngiltere Prensi Edward'ın da bulunduğu, çoğu Avrupa'daki kraliyet ailelerinin üyesi yaklaşık 550 kişi davet edildi.

Kilisedeki tören sırasında Cold Play'in "Fix You" şarkısı çalındı. Ayrıca İsveçli bir şarkıcı İsveç dilinde Rihanna'nın "Umbrella" şarkısını söyledi.

Çiftin 2010'da bir restoranda tanıştıkları belirtiliyor.

İsveç basını çiftin birlikteliği açıklandıktan sonra 2004'te bir erkek dergisine boa yılanıyla verdiği çıplak pozları dahil Hellqvist'in geçmişini 'didik didik etti'.

Hellqvist bir yıl sonra, yarışmacıların lüks bir otelde, en uzun süre kalan kişi olmak için mücadele ettiği Paradise Hotel adlı bir reality şov'a katıldı. Hellqvist'in burada giydiği açık kıyafetler de eleştiri konusu oldu.

Sofia Hellqvist, medyanın ilgisi üzerine, bunların artık geçmişte kaldığını söyledi, "Hiç bir şeyden pişmanlık duymuyorum. O tecrübelerim sayesinde bugünkü ben oldum. Bugün aynı şeyleri yapmazdım" dedi.

Kraliyet ailesinin Hellqvist'in geçmişinden rahatsız olduğu iddia ediliyordu.

Saray yeni prensesin yardım faaliyetlerini öne çıkardı.

Hellqvist, Güney Afrika'daki yoksul çocuklara yardım amaçlı bir derneğin kurucuları arasında yer aldı, bazı Afrika ülkelerinde gönüllü olarak çalıştı.

2005'te New York'ta muhasebe okuyan Hellqvist burada yoga öğretmenliği ve garsonluk yaptı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara