Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

İsveç: Asla topluca sığınmacı kabul etmeyeceğiz

İsveç Başbakanı Stefan Löfven 'Sığınmacıları topluca kabul ettiğimiz günlere bir daha asla dönmeyeceğiz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-10 17:07:46

İsveç: Asla topluca sığınmacı kabul etmeyeceğiz

Sputnik'in haberine göre Başkent Stockholm'de dört sivilin hayatını kaybettiği kamyonlu saldırı hakkında konuşan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, ülkesinin sığınmacı kabulü konusundaki liberal tutumunu değiştireceğini söyledi.

SALDIRGAN "SIĞINMA TALEBİ REDDEDİLEN BİR GÖÇMEN"

Saldırının failinin sığınma talebi reddedilen bir göçmen olduğu anlaşılması üzerine konuşan İsveç Başbakanı Löfven, ülkesinin toplu olarak sığınmacı kabul ettiği günlerine 'bir daha dönmeyeceğini' söyledi.

LÖFVEN: TERÖRİSTLER İSVEÇ'İ ASLA YENEMEYECEK

Sığınma talebi reddedilince ülkeyi terk etmesi için 4 hafta süre verildiği öğrenilen Özbekistan vatandaşı Rahmet Akilov, geçen hafta cuma günü kullanmakta olduğu kamyonunu bir mağazaya sürmüştü. Olayda 4 kişi ölmüş, 15 kişi yaralanmıştı.

İsveç Başbakanı Löfven, şunları kaydetti:

"İsveç, 2015 sonbaharındaki toplu sığınmacı kabul günlerine bir daha asla dönmeyecek. Oturum talebi reddedilen herkes evine dönmelidir. Çok büyük hüsrana uğradım. Oturum talebiniz reddedilmişse, ülkeyi terk etmeniz lazım. Teröristler korkmamızı istiyorlar, davranışlarımızın değişmesini istiyorlar, normal bir hayat sürmemizi engellemek istiyorlar. Fakat bunlar olmayacak. Teröristler İsveç'i asla yenemezler, asla."

İsveç'te 3 binden fazla göçmenin yasa dışı olarak yaşadığı tahmin ediliyor. Ülkeyi terk etmesi istenilen Akilov'un sınırdışı edilmek için polis tarafından aranıldığı öğrenildi.

​LONDRA SALDIRISIYLA BENZERLİK TAŞIYOR

39 yaşındaki saldırganın eylemi, geçen ay İngiltere'nin başkenti Londra'da Westminster köprüsünde düzenlenen saldırıyla büyük benzerlikler taşıyor. Londra saldırganı Khalid Masood, aracını yayalara sürerek 4 kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Akilov'un saldırıyı düzenlemeden önce bölgede keşifte bulunduğu tahmin ediliyor.

Haber Ara