Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

İSÜ, İstanbul’a yeni bir kongre merkezi kazandırdı

İstinye Üniversitesi, İstanbul’u, 450 kişilik yeni bir kültür sanat ve kongre merkezine kavuşturdu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-09 16:07:45

İSÜ, İstanbul’a yeni bir kongre merkezi kazandırdı

Özellikle tıp ve sağlık alanındaki araştırma yatırımları ve çalışmalarıyla adından söz ettiren İstinye Üniversitesi, İstanbul'u yeni bir kültür-sanat ve kongre merkezine kavuşturdu.

Özellikle teknik altyapısı ve içinde yer aldığı büyük yeşil alanı ile dikkat çeken ve İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi 450 kişilik kapasiteye sahip, 350m2'lik bir alan üzerinde yükseliyor ve 67m2'lik bir sahne ve 50 m2'lik kulis alanına sahip. Kongre Merkezi ayrıca, 125m2'lik, gerektiğinde sergi ve davetler için kullanılabilecek geniş giriş fuayesine sahip. İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi son teknolojiye sahip teknik sistemleriyle de öne çıkıyor. Teknik donanım kapsamında projeksiyon, 10+2 surround ses sistemi (qsc touch-30 dijital mikser), çoklu ışık sistemi (pilot 2000 dijital ışık mikseri), motorlu sahne perdesi, motorlu projeksiyon perdesi, hikvision iç mekan kamera paneli ve dış mekanda kullanılabilecek 2 adet hoparlör, bir adet de ses mikseri bulunuyor.

İstanbul için artı değer
İstanbul ulaşım ağının merkezinde, toplu taşımaya yürüme mesafesinde yer alan İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi İstanbullulara yeni bir kültür merkezi sunarken bilim, kültür, sanat alanında ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaparak ülkemizin seçkin etkinlik mekanları arasında yer almayı hedefliyor.

Yatırımlar öğrencilere katkı
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstinye Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, yaptıkları her yatırımda, öğrencilerine yapacağı katkı ve özellikle İstanbul üzerinden sunacakları sosyal faydaya dikkat ettiklerini vurgulayarak; “İstanbul'a yeni bir kongre merkezi kazandırarak, her iki ‘olmazsa olmaz' hedefimizi gerçekleştirdik. Bu yatırım, üniversitemiz kurulduğundan bu yana hayalimizdi ve sonunda gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizin beşinci yaşını Kongre Merkezimizle taçlandırmış olduk, bu merkezde sadece üniversitemiz için değil ülkemiz için değer taşıyan kültür, sanat ve bilimsel etkinlikleri düzenlenecek. İstinye Üniversitesi Kongre Merkezi İstanbul'a armağanımızdır” dedi.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara