Dolar

32,5862

Euro

34,8130

Altın

2.416,97

Bist

9.645,02

İstismar düzenlemesi, tasarıdan da çıkarıldı

Cinsel istismar düzenlemesi tasarıdan da çıkarıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 13:21:29

İstismar düzenlemesi, tasarıdan da çıkarıldı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye'nin bir haftayı aşkın süredir konuştuğu tasarı içeriisnde yer alan cinsel istismar düzenlemesi tekliften çıkarılıyor.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında "Tasarının dün 2 maddesi dğeiştirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu, Erdoğan'ın ise komple çıkarılması talimatı verdiğini" belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın açıklaması ile hükümet tasarıyı komisyona geri çekmişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

AK Parti Meclis'e, 16.11.2016 tarihinden önce uygulanmak üzere (geriye dönük) "cinsel istismar suçunda" mağdur ile fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren bir düzenleme sunmuştu.

Tasarıda söz konusu "cinsel istismar" tanımlaması "rıza ile evlenilmesi durumunda gerçekleşen evlilikler" için "hukuki literatür" gereğince kullanılmıştı.

Fakat tasarı, mevcut hali ile hem suistimale açık hem de pratikteki uygulama için net sınırların belirlenmemiş durumda.

Aslında amacına uygun bir "metin" yazılmadığı gerekçesiyle günlerdir tartışılan tasarı ile ilgili muhalefet direkt olarak hükümetin "tecavüzü meşrulaştırma amacıyla hareket ettiğini" söylüyor.

Düzenlemenin dün geri çekilmeyeceği konuşulurken akşam saatlerinde Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın "eleştiriler dikkate alınsın" açıklaması sonrası bugün Başbakan Binali Yıldırım tasarının komisyona geri çekildiğini söylemişti. Bunun üzerine dün akşama doğru tasarı resmen komisyona çekilmişti.

Haber Ara