Dolar

32,5023

Euro

34,5854

Altın

2.496,45

Bist

9.548,09

İstikşafi’ye aldananlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-14 11:04:32

İstikşafi’ye aldananlar

7 Haziran seçimleri farklı açılımları da beraberinde getirdi. Önce birileri Ak Parti'nin karşısında yüzde altmışlık bir blok var söylemiyle boy gösterdi ekranlarda. Ancak seçim sonuçlarının doğurduğu şokun atlatılmasıyla beraber daha sağlıklı değerlendirmeler yapılmaya başladı. Ve görüldü ki ortada blok falan yok. Hatırlayınız bu blok mavalının berhava olmasında Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının etkisi büyük oldu. Ne dedi MHP Lideri?

“Biz HDP'nin içinde bulunduğu bir koalisyona destek vermeyiz. HDP'nin dışarıdan desteklediği bir hükümete de destek vermeyiz. Biz HDP'yi yok sayıyoruz.”

Bu ifadeler yabana atılır bir laf değildir. Eğer bu gün Türkiye, terör örgütünce desteklenen bir partinin koalisyon hesaplarının dışında tutulduğu bir ortamı yaşıyorsa bunda Sayın Bahçeli ve partisinin payı büyüktür.

Ve fakat aynı kişinin söylemi Ak Parti ile koalisyon yapmaya gelince neden bu kadar ters ve anlaşılmaz oluyor, onu da anlayan varsa beri gelsin.

Gerçekte Bahçeli ne istiyor, sorusuna cevap bulmakta güçlük çekiyorum. Bana öyle geliyor ki MHP'de Bahçeli hariç hemen herkes bu partinin Ak Parti ile koalisyon kurmasından yana. Yarın erken seçim kararıyla meydanlara çıkıldığında Bahçeli, “neden koalisyon kurmadınız” sorusuyla sık sık muhatap olacaktır. Ne cevap vereceğini şimdiden merak ediyorum.

Benim kanaatim şu: koalisyon Sayın Bahçeli ile olmaz, belki MHP ile olabilir.

***

İstikşafi Görüşmeler

7 Haziran Seçimlerinin akabinde koalisyon görüşmeleri gündeme geldiğinde ortaya bir kelime çıktı: İstikşafi. Yani karşıdaki kişiyi keşfetmeye dayalı bir tanıma biçimi. Onun bilinmeyenlerini zahire çıkarma gayreti.

Eğer Ak Parti, koalisyon görüşmelerini HDP ile yapsaydı bu kelimenin anlamı reel bir zemine oturabilirdi. Ama sizin karşınızda, bizim mezardaki rahmetlilerin bile çok iyi bildiği bir CHP varsa onunla yapılan görüşmelere “istikşafi” demek hiç isabetli değildi.

Bir parti söyleyin ki millet onu cürmünden tanıyor, siz daha onun neyini keşfedeceksiniz ki?

Şimdi ekranlara çıkan CHP'li yetkililer sanki dokunsanız ağlamaklı olacaklar. Zavallılar ne anlama geldiğini tam olarak kavrayamadıkları istikşafinin kurbanı oldular da hala farkında değiller.

Bir işte yanlış alet-edavat kullanırsanız sonuçta istihsal de o yanlışlığın üzerine bina edilmiş olur. Koalisyon görüşmelerinde netice itibarıyla gelinen nokta bundan başka bir şey değildir.

-- Facebook: https://www.facebook.com/adil.gulmez.14 Twitter: https://twitter.com/umradil http://dkabhaber.com/ http://adilgulmez.com/

Haber Ara