Dolar

32,3184

Euro

35,1145

Altın

2.295,76

Bist

9.050,61

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde 'Mezuniyetinin 125. yılında Veteriner Hekimi Mehmet Akif Ersoy' sergisi ziyarete açıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-12 16:33:19

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı
İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde "Mezuniyetinin 125. yılında Veteriner Hekimi Mehmet Akif Ersoy" sergisi ziyarete açıldı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Atilla Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin Mülkiye Baytar Mektebi'nden mezuniyetinin 125. yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yıl dönümü dolayısıyla açıldığını ifade etti.

Mehmet Akif'e ait belgelerin tümünün orijinallerinin üniversite arşivinde saklandığını, sergide ise kopyalarının yer aldığını anlatan Özgür, sergide toplam 30'u aşkın materyalin sergilendiğini aktardı.

Sergide, Mehmet Akif'in öğrencilik yıllarında giydiği üniformanın bir örneğine yer verildiğini aktaran Özgür, İstanbul'da Mülkiye Baytar Mektebi'nden birincilikle ilk mezun olanlar arasında yer alan Mehmet Akif'in Fransızca ve Osmanlıca diplomasının bir örneğinin de ziyarete açılan materyaller arasında bulunduğunu söyledi.

Özgür, mezuniyetinin ardından Orman, Maadin ve Ziraat Nezareti'ne Baytar Müfettiş Muavini olarak tayin edilen Mehmet Akif'in özlük bilgileri ile görevinden istifasını gösteren evrakların, Resmi Gazete'de yayımlanan İstiklal Marşı'nın bir örneğinin, vekilliği dönemine ait fotoğrafların, adına basılan pulların ve hayatını anlatan diğer karelerin de sergide ziyarete açıldığını belirtti.

Sergi, 18 Mart'a kadar gezilebilecek.

Haber Ara