Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan:- 'İstiklal Marşı bizim milli mutabakat metnimizdir. İstiklal Marşı dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 11:25:53

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstiklal Marşı bizim milli mutabakat metnimizdir. İstiklal Marşı dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, mesajında aziz milletin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını anlamak için başka hiçbir metin, kitap yazılmasa bile İstiklal Marşı'nın tek başına yeterli olacağını belirtti.

İstiklal Marşı'nı merhum Akif'in rahat ve konforlu mekanlarda yazmadığını, marşın cephelerde, kahraman ordunun içinde, Anadolu'nun her karış toprağında şekillenen İstiklal ruhuyla kaleme alındığını ifade eden Erdoğan, marşta medeniyetin en mümtaz değerlerinin bulunduğuna dikkati çekti.

- "Böyle bir metne sahip olan milletimiz ne kadar şükretse azdır"

İstiklal Marşı'nda Alparslan'ın Anadolu'yu vatan kılan azmi ve iradesinin olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'nda, Haçlı'yı durduran Kılıçarslan'ın imanı, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'nin halis niyeti yer alır. İstiklal Marşı'nda İstanbul'un fethinin, Fatih'in en büyük rüyalarının izleri vardır. İstiklal Marşı, Türkiye'nin her bir köşesinde bu milletin, bu toprakların ilelebet varlığını sürdürmesi için silahıyla, bileğiyle, dualarıyla, ekmeği, aşıyla katkı veren insanımızın en saf, en temiz duygularını yansıtır. O yüzden İstiklal Marşı bizim milli mutabakat metnimizdir. İstiklal Marşı dün olduğu gibi bugün de ellerinde bayrak, dillerinde tekbirle vatanını savunan insanımızın üzerinde ittifak ettiği mümtaz bir metindir. Böyle bir metne sahip olan milletimiz ne kadar şükretse azdır.

İstiklal Marşı gibi bir metni yazan Akif, inanıyorum ki Allah'ın büyük lütfuna mazhar olmuştur. Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!' İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara