Dolar

32,5697

Euro

34,9273

Altın

2.427,49

Bist

9.722,09

İstiklal Marşı Arapça okundu, tartışma başladı! Kırıkkale Üniversitesi’nden açıklama geldi

Kırıkkale Üniversitesi’nde Dünya Arapça Günü kapsamında düzenlenen bir organizasyonda İstiklal Marşı, Türkçe okunmasının ardından, salondaki Arap öğrencilerin anlamını kavramaları için Arapça şiir olarak okundu. Sosyal medyada yalnızca Arapça okunduğu iddiaları nedeniyle tartışmaya sebep olan olayla ilgili üniversiteden açıklama geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-20 09:32:21

İstiklal Marşı Arapça okundu, tartışma başladı! Kırıkkale Üniversitesi’nden açıklama geldi

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Kırıkkale Üniversitesi'nde Genç Kalemler Topluluğu ile Bilim ve Sanat Topluluğu'nun gerçekleştirdiği Dünya Arapça Günü etkinliğinde İstiklal Marşı, Türkçe okunmasının ardından salondaki yabancı öğrenciler için bir de Arapça okundu.

Etkinlik öncesi dağıtılan broşürlerde de belirtilen "Arapça İstiklal Marşı" sosyal medyada tepki çekti.

Etkinlikte yalnızca Arapça okunduğu iddia edilirken, marşın Türkçe haliyle okunduğu belirtilmedi.

Yaşanan tartışmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

ETKİNLİĞE AİT OLMAYAN VİDEO KULLANILDI

Sosyal medyada olayı "skandal" olarak nitelendiren hesaplarda Kırıkkale Üniversitesi'nin yaptığı etkinliğe ait olmayan başka bri video kullanıldı. Bu videoda da iki kız öğrenci sahnede görülüyor ve biri İstiklal Marşı'nı Türkçe okurken, diğeri aynı satırları Arapça seslendiriyordu.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüntülerin Kırıkkale Üniversitesi'nde yapılan etkinliğe ait olmadığı belirtildi ve gerçek görüntüler yine Twitter hesabından paylaşıldı. Görüntülerde marşın, resmi günlerde okunduğu gibi tüm salon tarafından okunduğu, ardından bir öğrenci tarafından Arapça şiir olarak tekrar okunduğu görülüyor.

2019-12-20_09h19_51
Üniversitedeki etkinliğe ait olmayan video sosyal medyada paylaşıldı.

arapca-ad
Etkinliğe ait broşür

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Kırıkkale Üniversitesi'nde Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

UNESCO tarafından ilan edilen Dünya Arapça Günü çerçevesinde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültresi Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencilerimiz tarafından bir etkinlik gerçekleştirilmiş ve söz konusu etkinlikte saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız Türkçe olarak büyük bir coşkuyla okunmuştur. Ardından günün anlamına uygun olarak ve programa katılan yabancı öğrencimiz tarafından Arapçaya çevrilmiştir. Sosyal medyada Üniversitemize ve bu programa ait olmayan görüntüler yayınlanarak İstiklal Marşımızın Arapça olarak okunduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Üniversitemiz ve şehrimizin itibarını zedelemeye yönelik bu maksatlı yayınları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü"

2019-12-20_09h20_26

İŞTE ÜNİVERSİTENİN PAYLAŞTIĞI ve MARŞIN HEM TÜRKÇE HEM ARAPÇA OKUNDUĞU O ANLAR

Haber Ara