Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

İstihbarat yetkilisi açıkladı! İşte BAE’nin Gazze’deki kirli oyunu..

Gazze’de bir istihbarat yetkilisi, Katar’a abluka uygulayan ülkelerin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri’nin Gazze’deki kirli oyununu deşifre etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 15:02:53

İstihbarat yetkilisi açıkladı! İşte BAE’nin Gazze’deki kirli oyunu..

Gazze'de emekli bir istihbarat yetkilisi, Katar krizi ile daha çok gündeme gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ve diğer yabancı istihbarat örgütlerinin Gazze'deki oyunu hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Adının zikredilmesini istemeyen Filistinli yetkili, “BAE, Gazze'de gün geçtikçe güçlenen direnişi zayıflatmak ve etkisiz hale getirmek için bazı Filistinli gençleri para karşılığında kendi safına çekiyor.” dedi.

BAE'nin Filistin'de, Mısır'da ve Orta Afrika'da Müslümanların aleyhine gizli çalışmalar yürüttüğünü belirten yetkili, “Amerika'nın nerde bir menfaati ve kirli işi varsa, orada BAE'ni görmek her zaman mümkündür” açıklamasında bulundu.

Filistinli yetkili aynı zamanda söz konusu ülkenin Gazze'ye insani yardımlar gönderme yöntemi başta olmak üzere birçok çeşitli hileyle insanları kendi safına çekerek bölgede nüfuz sahibi olmaya çalıştığına dikkat çekti.

Katar krizi sırasında Washington'daki BAE büyükelçisinin İsrail ile olan gizli yazışmalarının sızdırıldığını hatırlatan yetkili, “BAE'nin şuan ki görevi, bölgede Batının ve özellikle de İsrail'in güvenliğini tehdit eden her türlü İslami “tehlikeyle” mücadele etmektir. Geçtiğimiz son 10 yıl içinde BAE, Mali, Somali, Nijerya, Çeçenistan ve Kosova başta olmak üzere birçok ülkede ABD ile birlikte Müslümanları hedef alan büyük çaplı 7 operasyona katıldı” dedi.

Diğer taraftan geçtiğimiz gün, Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah yaptığı açıklamada, BAE'nin Filistin'de gayrimenkul satın alarak, bunları İsrailli yerleşimcilere sattığını söylemişti.

BAE'nin Körfez'de yaşanan Katar krizinde de en önemli unsurlardan biri olduğu biliniyor. Kriz sonrasında, "Türk üssünün kapatılması, Hamas mensuplarını sınır dışı edilmesi" gibi talepleri içeren 13 maddelik " listenin altındaki en önemli imzalardan biri de bu ülkeye aitti.

Kaynak: Timeturk

Haber Ara