Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

İşte vurulan YPG hedeflerinin yerden çekilen ilk fotoğrafları

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonunda Suriye'de vurduğu YPG ve onun kontrolündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) hedeflerinin yerden çekilen ilk fotoğraflarını yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-15 14:14:33

İşte vurulan YPG hedeflerinin yerden çekilen ilk fotoğrafları

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'in aktardığı habere göre
HRW'dne aktardığı haberde "28 Ağustos'ta çekilen ilk fotoğrafın, Türk uçaklarının SDG'lilere yönelik saldırısının ardından Cerablus güneyindeki Suraysat köyü yakınlarında bir evin enkazını gösterdiğini" belirtti.

13_8

HRW: 15 SDG'Lİ VE 24 SİVİL ÖLDÜ

HRW tarafından ayrıca yine Suraysat köyü yakınlarında bir grup binanın, Türk hava saldırısı öncesinde ve sonrasında çekilen uydu görüntülerini de yayınladığı aktarılan haberde, "örgütün bugün yayınladığı raporda, 28 Ağustos'taki hava operasyonu sırasında 15 SDG'linin yanısıra, 24 sivilin de öldüğü bilgisinin yer aldığı ifade" edildi.

12_9

"SİVİLLERİN ÖLÜMÜNDE HEM YPG HEM TÜRKİYE SUÇLU"

HRW Acil Durumlar Direktör Yardımcısı Ole Solvang'ın, sivil kayıplar konusunda SDG'yi de eleştirerek "Eğer SDG savaşçıları kendilerini, sivillerle dolu binaların arasında konuşlandırmış olmasalar ve Türk güçleri de orada sivil bulunmadığından emin olmak için daha çok çaba sarf etse, 24 sivilin ölümü engellenebilirdi" dediği belirtildi.

11_8

"ÖSO VE SDG KARŞI KARŞIYA GELDİ"

Raporda "Fırat operasyonunun dördüncü gününde Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri Cerablus'u IŞİD'den temizlemeye çalışırken SDG ile de karşı karşıya geldi. SDG'lileri 27 Ağustos'tan itibaren bölge halkını çatışmaları bahane gösterip evlerinden uzaklaştırdı. Ancak ÖSO'nun ilerleyişi sürünce SDG'liler bir sonraki geri çekilmelerinde sivillerin oldukları yerde kalmalarına izin verdiler. SDG'liler Suraysat köyü yakınlarındaki bir tepede bulunan binalar önüne ağır makineli tüfekler yerleştirilmiş kamyonetlerini park edip mevzilendiler. SDG'liler, yerel halkın itirazına rağmen buradan uzaklaşmayı reddetti. Yarım saat kadar sonra Türk hava saldırısının gerçekleştiği, bölgeye düşen yedi bombanın yanısıra bölgenin yoğun topçu ateşine tutulduğu belirtildi" denildi.

Anadolu Ajansı 28 Ağustos tarihli haberinde, Cerablus yakınlarında 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Haber Ara