Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

İşte THY'nin günlük uçtuğu ülkeler

Dünyada en fazla ülkeye uçan, giderek büyüyen ve Türkiye’yi uluslararası pazarda en iyi şekilde temsil eden havayolu olma özelliği taşıya THY, 117 ülkeye toplamda 49’u iç hat ve 243’ü dış hat olmak üzere 292 şehre sefer düzenlemektedir.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-20 15:59:33

İşte THY'nin günlük uçtuğu ülkeler

Özellikle Afrika, Uzak Doğu ve Güney Amerika gibi uzak ülkelere aktarmasız, güvenli ve konforlu uçuşları dolayısıyla da tercih edilenlerin başında gelen THY, ayrıca Avrupa'da 6 kez üst üste en iyi havayolu seçilmiştir. Özellikle dış hatlarda iddalı olan firmanın dış hat yolcusunda giderek bir artış gözlemlenmektedir, bu anlamda, THY Hangi ülkelere günlük olarak uçuyor sorusuna cevap olarak, Almanya'yı örnek olarak verebiliriz.

Özellikle uzak ülkelerde tercih edilen havayollarının başında gelen THY 2017‘nin son günlerinde açıkladığı bilgilere göre Amerika'da %39, Afrika'da % 11, Uzak Doğu'da %7.4,Orta Doğu'da %5.8 ve iç hatlarda ise % 14.4 artış göstermiştir. Yolcu sayısı iç hatlarda %7.7 oranında artarken dış hatlarda ise %6.3 oranında artmıştır.Turizm, ülke ekonomisinin kalkınmasında etkili en güçlü faktörlerden biridir, bu da ulaşımla bağlantılıdır. Dünyanın pek çok ülkesinden direk uçuşlar sağlayan THY'nin turizme katkısı her geçen gün artmaktadır. İtalya, THY Hangi ülkelere günlük olarak uçuyor sorusuna cevap olarak verilebilir. Özellikle Roma, Milano gibi kentlere iş ve gezi amaçlı sıklıkla gidilmekte ve bu yolculuk için de THY tercih edilmektedir.

THY Hangi ülkelere günlük olarak uçuyor a cevap olarak İngiltere'yi de örnek olarak verebiliriz.Özellikle Avrupa'da tercih edilen havayollarının başında gelen THY'nin aldığı ödüller arasında; business sınıfta en iyi ikram ve business sınıfta en iyi yolcu salonu ikramı ödülleri bulunmakta. Almanya'da önemli bir yere sahip olan THY, bu ülkenin çeşitli kentlerine günlük seferler düzenlemesinin yanında, Alman yolcularda özellikle Uzakdoğu tercihlerini THY'den yana kullanmaktadır. THY'nin transit yolcular için sunduğu şehir içi turları, bu firmanın daha çok tercih edilmesine sebep olarak gösterilebilir. Çağa uygun bir şekilde tercih edilen uçaklar, konfor ve lezzetli ikramların yanında son yıllarda business sınıf koltukların artması da THY yolcularının artmasını sağlamıştır.

Haber Ara