Dolar

32,3276

Euro

35,0668

Altın

2.298,17

Bist

9.058,44

İşte S.Arabistan’ın yeni yüzü!

Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra büyük imaj kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, ilk kadın büyükelçisini Washington’a atadı. Yeni büyükelçi Prenses Rima Bint Bender, Suudi Arabistan Kralı’nın kendisini Washington Büyükelçisi olarak görevlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-24 12:22:46

İşte S.Arabistan’ın yeni yüzü!

 

İstanbul Suudi Konsolosluğu'na işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra okların hedefinde olan ve büyük imaj kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın ‘imaj' değişikliği son hızla sürüyor.

Üç Asya ülkesine gerçekleştirdiği ziyaretinin son durağı Çin'de, Doğu Türkistan Müslüman halkına uygulanan baskı ve yaptırımlara destek verdiğini açıklaması büyük tepki toplamıştı.
Ayağının tozuyla ülkesine dönen Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, dün gece bazı atamalar gerçekleştirdi.
Yapılan atamalarda en çok göze çarpan ise, ilk dafa bir kadının ABD'ye büyükelçi atanması. Prenses Rima Bint Bender'in Washington'a atanması gözleri yeniden Suudi Arabistan'a çevirdi.

ATAMA, S.ARABİSTAN'I UYGAR
BİR ÜLKE OLDUĞUNU GÖSTERMEK!

Analistler , imajı sarsılan Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın kendisine ve ülke yönetimine yönelik tepkileri dindirmek için böyle bir atama yaptığına dikkat çektiler. Prens Selman'ın, Washigton'a yeni büyükelçi olarak Prenses Rima Bint Bender'i atamasına, Selman'ın dünyaya, ‘Suudi Arabistan'ın uygar bir ülke olduğu' mesajı vermek olduğunu öne sürdüler.

PRENS'İN UYGULAMALARI, ÜLKESİNİN
YENİ YÜZÜ OLARAK LANSE EDİLMEYE

Son zamanlarda Suudi Arabistan'da kadınlara yönelik hakların genişletilmesine, kadınların maçlara gitmesine, araba kullanmasına ve ülkede yabancılar tarafından konser düzenlenmesine onay veren ve ülkedeki gelenekleri yıkan Veliaht Prens Selman'ın uygulamaları, Suudi Arabistan'ın ‘yeni yüzü' olarak lanse edilmeye başlandı.

WASHİNGTON'A ATANAN BENDER
KRAL'A ŞÜKRANLARINI BİLDİRDİ

Bu arada Prenses Rima Bint Bender, Suudi Arabistan Kralı'nın kendisini Washington Büyükelçisi olarak görevlendirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prenses Bender, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'a şükranlarını dile getirerek ülkesine ve liderlerine hizmet için çalışma sözü verdi.
Prenses Rima Bint Bender, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Washington Büyükelçisi olarak görevlendirilmem konusunda duyulan bu değerli ve kıymetli güven için Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'a en içten minnet ve şükranlarımı sunarım. Allah'ın izniyle ülkeme, liderlerine ve tüm insanlarına hizmet etmek için çalışacağım. Bunun için hiçbir çabadan kaçınmayacağım.”

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman dün, Suudi Arabistan Kralı adına Prenses Rima Bint Bender'in Riyad'ın Washington Büyükelçisi olarak atandığına ilişkin bir kraliyet kararnamesi yayınlamıştı.

ABD ÜNiVERSiTESİNDEN
MEZUN OLDU

Prenses Rima Bint Bender, 1999 yılında George Washington Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. Suudi Veliaht Prensi'nin ofisinde danışman olarak çalıştı. Ayrıca Spor Genel Kurulu'nda planlama ve geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldı. Prenses Bender, Suudi Topluluk Sporları Federasyonu Başkanı olarak Krallık'ta bir federasyonu devralan ilk kadın oldu.

Alfa International Harvey Nichols şirketinde de çalışan Prenses Bender, 2014 yılında Fast Company dergisinin “en yaratıcı insanlar” listesine dahil edildi.

PRENSES BENDER, KADINLARIN SPOR
YARIŞMALARINA KATILMASI TARAFTARI

Prenses Rima Bint Bender ayrıca “Forbes Middle East” dergisinin “en güçlü 200 Arap kadını” listesinde de 16'ıncı sırada yer aldı.

Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullarda kız çocukları için spor eğitimi verilmesine ve kadınların spor yarışmalarına katılmasına yönelik yaptığı çalışmalar kariyerinin en önemli duraklarından oldu.

DAVOS'TA ÜLKESİNİ TEMSİL ETTİ

Prenses Rima Bint Bender, meme kanseri konusunda bilinç ve farkındalık kazandırılmasında da önemli bir rol oynadı. Uluslararası alanda meme kanserine karşı mücadeleyi sembolize eden en büyük pembe kurdeleyi üretmesinin ardından Guinness Dünya Rekorları'na da giren 10KSA girişimini başlattı.

Rima, 2017 yılında Muhammed bin Raşid Al Mektum Spor Yaratıcılığı ödülüne hak kazandı.
Prenses, geçen ay da İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda ve New York'ta gerçekleştirilen bir forumda da ülkesini temsil etti.

Haber Ara