Dolar

32,5144

Euro

34,7740

Altın

2.492,97

Bist

9.524,59

İşte PKK'nın yaktığı medresenin görüntüleri

İlkha'da yer alan habere göre; HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında Van’da PKK yandaşları tarafından yakılan Said Nursi Külliyesinin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 15:16:50

İşte PKK'nın yaktığı medresenin görüntüleri

Külliyenin yakılma anına ait olan görüntülerde külliyenin alevler içerinde olduğu görülürken, Külliye çevresinde dolaşan ve yangına müdahale etmeyen kişilerin olduğu gözleniyor.

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde ayrıca Küllüye inşaatının tamamen alevlere teslim olduğu çevresinde gezen birkaç kişinin gözüktüğü ve bunlarında yakılan medreseye müdahale etmediği görülüyor.

Tahmini 5 milyon TL'lik hasar oluşmuştu

Van İlim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan ve 6-8 Ekim olaylarında içerisindeki malzemelerle ateşe verilen Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'nde yaklaşık olarak 5 milyon liralık bir hasarın meydana geldiği ortaya çıkmıştı.

Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Külliyede kanepeler, elektrik tesisatı malzemelerini ateşe veren grup; fayans, lavabo taşı ve parkeleri ise tamamen kırmıştı.

“Maddi durumu düşük olan öğrenciler faydalanacaktı”

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin faydalanacağı külliye, 3 bin 500 metrekare inşaat alanıyla bölgenin en büyük külliyesi olacaktı.
Saldırılardan dolayı inşaatına ara verilen külliyede çalışmalara henüz başlanmadı.

Hatırlanacağı üzere 6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları adeta İslami değerlere savaş açmış kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi vahşice katletmiş, aralarında imam hatip liseleri, medreseler, camiler ve İslami sivil toplum kuruluşlarının (STK) da bulunduğu İslami değerlere saldırılar düzenlenmişti.

Haber Ara