Dolar

32,3364

Euro

35,1106

Altın

2.238,53

Bist

8.730,54

İşte MEB'in reform paketinin detayları

Milli Eğitim Bakanlığı'nın reform paketinin ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-06 07:59:57

İşte MEB'in reform paketinin detayları

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün eğitimle ilgili açıkladığı reform paketinin ayrıntıları netleşti. Buna göre 4+4+4 eğitim sisteminde 5. sınıfta sadece dil eğitimi verilecek. Okul öncesi zorunlu eğitim sistemi önce prefabrik sınıflarda pilot çalışmayla denenecek. Tekli eğitimde ders saat 09.00'da başlayacak, akşam 16.00'da sona erecek.

Habertürk'ten Lütfi Erdoğan'ın haberine göre; MEB, 2.5 yıldır üzerinde çalıştığı yabancı dil projesini hayata geçirecek. MEB'in, bu çerçevede okullarda yabancı dil eğitiminin kalitesini artırmayı hedeflediğini aktardı. Buna göre 5. sınıfta sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Bu kademede Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca, Türkçe-Arapça gibi dersler yer alacak.

YABANCI DİL ÖĞRETMENİ ATAMASI ARTIRILACAK

Müfredata göre 5. sınıfta işlenmesi gereken konular, 4. ve 6. sınıf derslerine yayılacak. İlkokul ikinci sınıfta başlayan İngilizce dersi programı devam edecek. Her yıl yaklaşık bin 500 yabancı dil öğretmeni atayan MEB, bu sayıyı artıracak. İngilizce'nin yanı sıra Almanca, Fransızca ve Arapça gibi dillerde de öğretmen kontenjanı artırılacak. MEB, tekli eğitime geçilmesi kapsamında 3 bin yeni okul yapmayı hedefliyor. Her sınıf mevcudunu 30 öğrenci olarak planlayan MEB, okul giriş çıkış saatlerini de belirledi. Buna göre yeni sistemde öğrenciler sabah 09.00'da ders başı yapacak. Akşam 16.00'da dersler sona erecek. Yapılacak müfredat çalışmalarıyla ders sayısı azaltılacak ama ders yoğunluğu artırılacak.

MEB, okul öncesi zorunlu eğitime pilot uygulama ile başlayacak. Belirlenecek illerde okulların içine veya bahçesine prefabrik, betonarme ya da konteyner anaokulları yapılacak ve burada eğitim verilmeye başlanacak. Pilot uygulamanın başarılı olması halinde sistem Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.

Haber Ara