Dolar

32,5094

Euro

34,9456

Altın

2.435,59

Bist

9.793,00

İşte gezginler için dünyanın en pahalı ülkeleri listesi

Yurt dışına seyahat etmek isteyen her birey öncesinde bütçe planlaması yapar. Bu planlama her gezgin için son derece önemlidir. Çünkü maddi açıdan bir ayarlama yapılmadığı zaman geziler adeta bir kabusa döner.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-22 08:45:45

İşte gezginler için dünyanın en pahalı ülkeleri listesi

Bir ülkenin doğal ve kültürel güzellikleri ile birlikte orada yapılacak harcamalar da çok mühimdir. Bu sebeple ben de size bu makalemde turistler için dünyanın en pahalı ülkeleri başlıklı bir liste sunacağım. Seyahat rotalarınızı ve bütçenizi bu bilgiler ışığında planlamanız sizin için çok daha yararlı olacaktır. Bu yazıda az çok ekonomik düzey hakkında bilginiz olması için ayrıca asgari ücretleri de yazıyorum.

İsviçre

İsviçre bir turist için dünyanın en pahalı ülkesi olarak ön plana çıkıyor. Öncelikle bu ülkeye uçakla ulaşmak maddi açıdan insanları zorluyor, sonrasında orada yapılacak harcamalar da sıkıntı yaratabiliyor. ABD Birleşik Devletleri'ne oranladığımız zaman yaklaşık olarak % 50 daha fazla pahalı olan bu ülkede konaklama ve benzin fiyatları bir hayli tuzlu. Aynı şekilde çeşitli ürün ve hizmetlerden de faydalanmak istiyorsanız bütçenizi daha geniş tutmanız gerekmektedir. Eğer İsviçre'ye bir gezi düzenlemek istiyorsanız muhakkak erken rezervasyon fırsatlarını göz önünde bulundurmalısınız.

İsviçre'de aylık asgari ücret 4 bin 100 İsviçre frangıdır.

İngiltere

Listemizin bir diğer ülkesi ise İngiltere. Herkesin muhakkak gezip görmek istediği bu ülke de turistler için bir hayli pahalı yerlerin başında geliyor. Özellikle uçak biletleri fiyatları göz önüne alındığı zaman İngiltere en pahalı ülke olarak konumlanıyor. Ülkede otelde konaklamak da pek çok bütçeye zarar verebilecek nitelikte fiyatlandırmalara sahip.

 25 yaş üzeri çalışan kişiler için İngiltere asgari ücreti 2020 yılı itibariyle saatlik 9,30 euro'dur.

Fransa

Fransa turistlerin görmek istediği en önemli ülkelerden biri olsa da en pahalı ülkeler listesinin ilk üçünde bulunuyor. Hem konaklama hem yeme içme hem de benzin açısından bir hayli pahalı olan bu ülkeye gitmeden evvel iyi bir bütçe planı oluşturmak şart. Aksi takdirde gezi yarım kalabilir, lüzumsuz maddi giderler yapılabilir.

Fransa'da asgari ücret 2020 yılında yükselerek aylık 1539 euro olmuştur.

Singapur

Dünyanın en pahalı ülkeleri arasında bulunan Singapur'da fiyatlar turistlerin cebini yakacak nitelikte. Konaklamadan tutun yeme içmeye kadar inanılmaz fiyatlara sahip olan bu ülkede gezebilmek için cidden iyi bir bütçeye sahip olmak gerekmektedir. Bu ülkeyi illa ki ziyaret etmek istiyorsanız Uzak Doğu turlarına katılabilirsiniz. Bu şekilde harcamalar da minimize edilmiş olur.

Singapur'da asgari ücret 2020 yılında 1097 dolardır.

singapur-670x371

Japonya

Japonya tüm ülke olarak olmasa da Tokyo bazında bir hayli pahalı. Burada ortalama bir akşam yemeği yaklaşık olarak 100 dolar yani ortalama 750 TL'yi bulabiliyor. Konaklama ise bir gecesi 1500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Tokyo'da 1 hafta kalmak ve ortalama bir tatil istiyorsanız yaklaşık olarak 7 000 ila 10 000 Türk Lirası'nı gözden çıkarmanız gerekmektedir. Buna elbette uçak bileti fiyatları dahil değil!

Japonya'daki asgari ücret aylık yaklaşık 150 bin Japon Yeni'ne denk gelmektedir. 

Norveç

Turistlerin bütçesini zorlayan ülkelerden bir diğeri ise Norveç. Hele ki Norveç'te bir su içmek isteyin… Pişman olabilirsiniz çünkü bir küçük su yaklaşık olarak 20 TL dolayında. Bir tost ise ortalama 50-60 TL'ye denk geliyor. Bu ülkeyi gezmek istiyorsanız iyi bir planlama yapmanız şart. Aksi takdirde tatiliniz size zehir olabilir. Bizden söylemesi.

Norveç'te her meslek branşında farklı ücret uygulaması olsa da ortalama asgari ücret 18-23 dolar arasında değişiyor.

İsrail

İsrail de uçak biletleri konusunda cep yakan fiyatlara sahip bir ülke. Konaklama ücretleri genelde 200-300 dolar arasında değişim  gösteriyor. Bunu da Türk Lirası'na çevirdiğimiz zaman 1400 ile 2500 lirayı gözden çıkarmamız gerekli olduğu manasına geliyor.

İsrail'de asgari ücret 4,650 NIS (yaklaşık 1,250 Dolar) ve saat başı ücret 25 NIS (yaklaşık 6.5 Dolar).

Hollanda

Hollanda'yı ziyaret etmek istiyorsanız muhakkak erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmalısınız. Keza uçak biletleri ve konaklama fiyatları bu ülkede cep yakan cinsten. İyi bir planlama ile ülkeyi güzel bir şekilde gezme imkanınız var fakat yine de başta da belirttiğim gibi bütçenizi zorlama ihtimali bir hayli yüksek.

Hollanda'da asgari ücret 1680 Euro dur.

Turistler için dünyanın en pahalı ülkeleri işte bunlar. Eğer bu ülkelere gittiğiniz zaman iyi bir seyahat istiyorsanız muhakkak bütçe planlamasını güzel bir biçimde yapmalısınız.

Hazırlayan : Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara