Dolar

32,5829

Euro

34,8302

Altın

2.417,41

Bist

9.645,02

İşte Esed'e silah veren ülkeler

İnfocenter.Media'da yer alan habere göre; Suriye rejimine silah veren ülkeleri gösteren belgeler sızdırıldı. İşte detaylar:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-06 17:48:44

İşte Esed'e silah veren ülkeler

Esed Rejimine ait sızdırılmış resmi bir belge Rejim askerlerinin kullandığı mühimmat ve bu mühimmatların hangi ülkelerden sağlandığını ortaya koydu.

Mühimmat sağlayanlar arasında Suriye Rejimine karşı olduğun açıklayan ülkelerin de bulunması dikkat çekti.

Sızdırılan belgeye göre Ulusal Savunma Kuvvetleri NDF ve diğer Rejim yanlısı milisler Almanya, ABD, Mısır, Rusya ve Çin yapımı silah ve mermi kullanıyor.

Ulusal Savunma Kuvvetleri NDF Lazkiye Ofisinden sızdırılan belgede kullanılan silah ve mühimmata ait detaylı bilgi yer alıyor. Belgede Alman mermilerinin, Çin Cluster Füzelerinin, Amerikan mermilerinin ve Mısır RPG 7'lerinin ayrıntıları bulunuyor.

Listede en dikkat çeken unsur ise misket bombası. Uluslararası aktivist ve bomba uzmanı Eliot Higgins, Esed yanlısı milislerin Suriye'de farklı şehirlerde misket bombası kullandığını söylüyor.

Suriye Rejiminin hangi ülkelerden alınan silah ve mühimmatları kullandığını gösteren ve Lazkiye Ulusal Savunma Kuvvetlerinden sızdırılan belgeler:

belge_1

belge_2

Haber Ara