Dolar

32,4794

Euro

34,8134

Altın

2.429,21

Bist

9.645,02

İşte Ermeni paralı askerlerin eğitim gördüğü kamplar!

Azerbaycan haber sitesi ‘Azvision. az’da çıkan haberde, “Ermeni işgali altındaki Kelbecer ve Laçin'de paralı askerler için eğitim kampları var. Ve bu kamplar, bir zamanlar Suriye'de savaşan profesyonel ve profesyonel olmayan Ermeni paralı askerleri için bir sığınak haline geldi” denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-19 16:39:31

İşte Ermeni paralı askerlerin eğitim gördüğü kamplar!

Azerbaycan web haber sitesi ‘Azvision. az‘da Sabina Hasanova  imzalı çıkan haberde, “Ermeni işgali altındaki Kelbecer ve Laçin'de paralı askerler için eğitim kampları var. Ve bu kamplar, bir zamanlar Suriye'de savaşan profesyonel ve profesyonel olmayan Ermeni paralı askerleri için bir sığınak haline geldi” denildi.

‘Azvision. az‘da çıkan Ermeni paralı askerlerle ilgili haber şöyle:

Şimdiye kadar Suriye ve Orta Doğu'nun çeşitli ülkelerinden çok sayıda Ermeni paralı askerin Azerbaycan'a karşı savaşlarda kullanıldığı bilinmesine rağmen, bunu kanıtlamak çoğu zaman zor oldu. Savaş alanında öldürülen paralı askerler bile ortadan kayboldu.

Ancak son istihbarat, gerçekleri uzun süre gizli tutmanın imkansız olduğunu gösteriyor.

Alınan bilgilere göre Ermeni işgali altındaki Kelbecer ve Laçin'de paralı askerler için eğitim kampları var. Ve bu kamplar, bir zamanlar Suriye'de savaşan profesyonel ve profesyonel olmayan Ermeni paralı askerleri için bir sığınak haline geldi.

15838-1603109704

Gördüğünüz eğitim merkezi Laçin'de bulunuyor; istihbarat verilerine göre merkezin çöplükleri, silah depoları, kışlalar, eğitim için orman alanı ve merkez karargâhın yeri belirlendi. Laçin'deki merkezde eğitim gören Ermeni kökenli teröristler hakkında bazı bilgiler elde edildi.

12216-1603109763

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz kişi, Laçin'deki bir eğitim merkezinde gözaltına alınan Ermeni paralı asker Denyar Amed. ANF haber portalı, kimliği hakkında kapsamlı bilgiler içeriyor. Ailesi Suriye'nin Rakka kentinde yaşıyor ve Suriye Demokratik Güçleri'nde (SDG) IŞİD'e karşı dokuz ay savaştı. Ermeni çetesinin Türklere karşı savaşmak için yemin ettiği söyleniyor.

rrrr-1603109805

Gördüğünüz ikinci eğitim merkezi işgal altındaki Kelbecer bölgesinde bulunuyor. Bu Merkezde sözde "Ermeni soykırımı" nın 104. yıldönümü vesilesiyle Suriye'de kurulan "Nubar Ozanyan Taburu" savaşçıları saklanmış. Taburun adını taşıyan Nubar Ozanyan'ın bir Türk-Ermeni olduğu ve bir zamanlar Birinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'a karşı savaştığı belirtilmelidir. Ozanyan, çeşitli terör örgütleri arasında Türkiye'ye yönelik operasyonlarda aktif rol aldı ve Türkiye'ye karşı ağırlıklı olarak Ermenilerden oluşan bir "uluslararası tugay" kurulmasını ana görevi olarak gördü. 2017'de Rakka'da çıkan çatışmada öldürüldü. Bugün Kelbecer'de gözaltına alınan Ermeni çeteleri, Ozanya adlı taburun üyeleridir. İstihbarata göre Ozanyan taburunun şu anki komutanı Nubar Melkonyan, Kelbecer'de gözaltına alınan Suriyeli Ermeniler arasında yer alıyor.

12212-1603109880

Yunan web sitesi greekcitytimes.com ile yaptığı röportajda Nubar Melkonyan, grubunun Halep, İngiltere, Fransa ve ABD'den Ermeni "gönüllüler" veya paralı askerler içerdiğini doğruladı. Melkonyan, “Çoğu Ermeni dili ve kültürü hakkında bilgisiz. Taburumuz da onlara eğitim veriyor” dedi.

Bir röportajda Ermeni paralı taburunun Ras al-Ayn, Tall Tamr ve Abdulaziz Dağı da dahil olmak üzere Haseke vilayetinde savaştığını söyledi. Koronavirüs salgını nedeniyle saflara katılan kişi sayısının azaldığını söyleyen tabur komutanı Melkonyan, Ermenistan'ın Karabağ'da ücret karşılığı mücadele teklifini kabul ederek boşluğu dolduruyor gibi görünüyor.

Şu anda Suriye'de Türkiye'ye karşı yüzlerce Ermeni grubu olduğu unutulmamalıdır. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de para karşılığında Karabağ'da Azerbaycan'a karşı Ermeni savaşına katıldıklarını doğruladı.

Kaynak: Azvision.az

 

Haber Ara